avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 835 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Parasirea Romaniei impreuna cu minor.
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Parasirea Romaniei impreuna cu minor.

Buna ziua!
Problema mea sta in felul urmator. Am avut o relatie in urma careia a rezultat un copil, momentan in varsta de 3 ani.
Copilul poarta numele de familie al tatalui, cu care nu am fost casatorita, ci doar am trait in concubinaj aproximativ 2 ani de zile. In urma cu cateva luni acesta a decis sa ne paraseasca, pe mine si copilul. De atunci nu mai stiu nimic de el, nu a mai dat absolut nici un telefon, nici macar de ziua copilului, sau de Sarbatori. Nu se pune problema nici macar pensiei alimentare, deoarece acesta nu are un loc de munca. Tatal copilului nu mai locuieste in acelasi oras cu noi (Bucuresti), acesta mutandu-si domiciliul undeva in Jud. Constanta.
Doresc sa parasesc teritoriul Romaniei, nu in vacanta, ci definitiv. Voi locui impreuna cu mama mea, care este stabilita in strainatate.
Acum intrebarile:
1. Cum as putea proceda sa obtin o procura de parasire a teritoriului, din cate stiu acestea se fac pe un anumit termen de timp.
2. Daca acesta refuza sa semneze un astfel de act, ce anume as putea face, avand in vedere ca imi este foarte greu sa ma intretin singura aici in tara, din partea lui neavand absolut nici un fel de ajutor, si cu siguranta o pensie alimentara nu va salva situatia.
3. De asemenea nu am cum sa dau de el. Probabil si-a schimbat numarul de telefon. Dar sa zicem ca un anumit contact as putea realiza, printr-o vizita la domiciliul acestuia.
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Alexandru Munteanu , Avocat 16:35, 5 Aprilie 2012
Tata ar putea chiar depune o plangere penala pentru abandon familial neindeplinirea obligatiei de intretinere care nu consta in pensie de intretinere
Alex_Munteanu a scris:

Procesul se va judeca la domiciliul paratului. Posibilitate ca instanta sa va acorde exercitarea autoritatii parintesti doar de dvs. sunt destul de mici dar depinde de ce judecatorie este si de mentalitatea judecatorului, poate aveti noroc.

Daca totusi se stabileste custodia comuna, ulterior, puteti solicita instantei sa va permita parasirea tarii cu copilul si stabilirea locuintei copilului in UK.

Daca se stabileste custodie comuna voi fi impiedicata sa calatoresc cu fiul meu si in Uniunea Europeana?
Daca se va stabili exercitarea autoritatii parintesti in comun, pentru a parasi tara cu copilul veti avea nevoie de acordul tatalui sau al instantei.
Si cum anume as putea obtine acordul instantei? Mai exact in ce consta aceasta?
Se va solicita instantei printr-o actiune inlocuirea acordului tatalui. Pentru asta trebuie sa dovediti ca este in interesul superior al minorului sa paraseasca tara.

Dar vad ca v-ati sters contul, deci presupun ca nu mai aveti nevoie de ajutor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Controverse excludere de la exercitarea autoritatii parintesti cezarad cezarad Va prezint o speta: o mama care are un copil cu un tip cu care nu a fost casatorita niciodata, nu poate iesi cu copilul din tara intrucat i se cere de catre ... (vezi toată discuția)
Cum procedez @12345 @12345 Buna.Am 19 ani si am o fetita de 1 an si 9 luni ,cu tatal copilului mam despartit si el nu a vrut sa mai am nicio legatura cu fata a mutato ,ma blocat peste ... (vezi toată discuția)
Divort cu minor, mama plecata in strainatate ciorba ciorba Sunt divortat, am hotarare pentru program de vizita, custodie comuna, am dat in judecata mama pentru ca a plecat in strainatate si a lasat minorul la mine fara ... (vezi toată discuția)