avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1135 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Demisie - Preaviz
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Demisie - Preaviz

Buna ziua. Mi-am dat demisia, sunt in preaviz de 5 zile. Intre timp trebuia sa primesc salariul (conform CIM platile salariale se fac pe 25). Am fost instintat VERBAL ca nu voi primii acest salariul (fiind in preaviz), trecand aceasta data, toti ceilalti colegi au primit drepturile banesti mai putin eu. In acest caz (nerespectarea CIM-ului din partea angajatorului) mai sunt nevoit sa-mi respect preavizul, sau pot pleca invocand neresepectarea CIM-ului (Art. 81 Alin. 8). Precizez ca au trecut doar 3 zile de la neplata salariului. Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:44, 28 Decembrie 2011
Va multumesc pt raspuns,
Asa intentionez sa fac. Totusi, la cat timp de la neplata salariului ma pot adresa instantei?
Si inca ceva, la incheierea CIM-ului, angajatorul este obligat sa-mi elibereze urmatoarele acet:
1. Fisa de lichidare
2. Decizie de inchidere a CIM-ului
3. Adeverinta de vechime (tinand cont ca nu mai exista carti de munca, evidenta tinanduse in REVISAL)

Cel mai probabil voi intampina ceva probleme cu eliberarea acestor acte, cum le pot obtine cat mai repede?
exisat si exceptia de neexecutare ...adica nu sunteti platit nu lucrati.

faceti cerere. nu voi le dau faceti plangere la ITM si Inspectia muncii...daca nu instanta ( dar numai urgent nu este!)
Este urgent, pt ca aceste acte imi sunt cerute de noul angajator
Fisa de lichidrae nu este un document obligatoriu ... nu exista niciun cadru legal care sa faca mentiune la un astfel de document ... in vederea eliberarii acestor acte va puteti adresa angajatorului , eventual in scris ..iar in caz de refuz, puteti sesiza ITM-ul - care va va raspunde in termen de 30 max. 45 de zile de la data inregistrarii sesizarii sau instantei de judecata - o actiune care are ca obiect obligatia de a face a angajatorului ...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Demisie conf.art.81 alin.8 transmisa prin e-mail mcdinu mcdinu Un salariat transmite duminica seara prin e-mail demisia cu data de luni invocand art.81 alin.8 din Codul Muncii. Doresc sa stiu parerea dvs. in aceasta ... (vezi toată discuția)
Demisie ignorata gigelas gigelas Buna seara, Un angajat,care nu primea salariul la timp,a decis sa demisioneze invocand art.81 alin.(8) - din vina angajatorului. A depus demisia,insa ... (vezi toată discuția)
Demisie fara preaviz, nesemnarea statului de plata eligeo66 eligeo66 Buna seara! Ieri -09.01.2014- m-am dus la administratorului companiei in cadrul careia am lucrat cu demisia \\"in dinti\\" cu preaviz de 20 zile conform ... (vezi toată discuția)