avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 666 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... succesiune dupa decesul unuia din parinti
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

succesiune dupa decesul unuia din parinti

va rog frumos sa ma ajutati urgent intr-o problema de susccesiune
a decedat tatal sotului meu acum 2 luni si vrea sa stie daca nu se face succesiunea in termen de 6 luni din motive de neintelegeri dupa aceasta perioada dreptul de proprietate revine automat mamei sale si dupa aceea dansa poate sa faca ce doreste cu proprietatea?

Cel mai recent răspuns: georgetag , utilizator 09:57, 29 Decembrie 2011
daca nu poate intra in posesia certificatului de deces poate sa dea declaratia de acceptare succesorala
Trebuie sa aiba macar o copie a certificatului de deces. Se poate adresa si la starea civila care a emis certificatul de deces.
multumesc pentru detalii

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Procedura succesiune maria dinca maria dinca Buna ziua. Am urmatoarea situatie:in urma decesului parintilor au ramas mostenitori 7 copii dintre care 2 au decedat ramand la mostenire copiii si sotiile ... (vezi toată discuția)
Renuntare mostenire olympya olympya buna ziua. va rog sa ma lamuriti in ceea ce priveste o renuntare. Tatal meu a murit acum 5luni.Mama mea vitrega a renuntat la mostenire facand o declaratie de ... (vezi toată discuția)
Testament Contabilitate sector 4 evoCONTA Contabilitate sector 4 evoCONTA Unei cunostinte i-a murit tatal. Tatal inainte de a deceda era casatorit pentru a doua oara. Din prima casnicie are 2 fii,iar din cea de-a doua un ... (vezi toată discuția)