avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 524 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Talharie
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Talharie

Buna seara,as dori si eu sa stiu ceva,acum ceva timp(3,4 luni) 2 prieteni au savarsit o infractiune de talharie,Unul avand varsta de 17 ani a lovit persoana respectiva iar celalalt in varsta de 15 i-a luat telefon,s-a petrecut intr'o seara,cel de 17 ani este la prima abatere si i-au facut dosar penal,si inca nu a primit citatie sa se prezinte la tribunal si este judecat in stare de libertate,vreau si eu sa stiu conseciintele la baiatul de 17 ani,victima si-a retras plangerea,iar bunul a fost recuperat in acea seara.Vreau sa stiu daca poate scapa baiatul de 17 ani doar cu o amenda penala.
Înseamnă că pedeapsa dvs. este cu suspendare sub supraveghere, dacă vi s-au impus unele măsuri pentru termenul de încercare.
Ideal ar fi să vă supuneţi acestor măsuri şi să nu le încălcalţi, întrucât încălcarea lor poate atrage revocarea suspendării şi executarea pedepsei în detenţie.
Vroiam doar sa aflu conseciintele,avand in vedere ca,am fost minor si faptele minorilor nu atrag incapacitati sau decaderi,mai vroiam sa stiu unele legi pentru viitorul meu in drept,si si pentru a evita detentia pe durata pedepsei.multumesc de raspuns:)
Inca ceva,am fost condamnat in 1,si azi suntem in 8,deci sentiinta nu a ramas definitiva,asta inseamna ca inca am voie sa fregventez localuri in timpul noptii?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prinsi cu 4 g PaulB17 PaulB17 Acum 4 luni am fost prins cu niste prieteni,care aveau la ei 4g de cannabis,politisti ne'au dus la sectie unde am dat declaratii timp de vreo 3,4 ore,apoi ... (vezi toată discuția)
Fapta savarsita in timpul suspendarii duikan duikan am fost condamnat acum un an la 1 an si 6 luni cu suspendare pentru talharie...aveam 17 ani...acum m-au prins din nou si m-au acuzat pentru furt calificat si ... (vezi toată discuția)
Dosar penal? messagero messagero In urma cu cateva luni cand eram in Spania, am facut o prostie...O \"prietena\" vroia sa jefuiasca niste fete care stateau pe o banca in parc,si mi-a zis sa ... (vezi toată discuția)