Buna ziua,
Sunt nou angajata pe perioada determinata pana pe 20.05.2012 sau pana la revenirea titularului postului.Titularul se afla in companie pe alta functie pana cand revine o persoana din CIG.
Eu sunt insarcinata si am probleme,mi s-a recomandat sa stau la pat.As vrea sa stiu
1)daca stau in medical pt sarcina cu risc angajatorul ma poate da afara mai devreme de data expirarii contractului?
2)pentru a scapa de mine ei pot obliga titularul sa revina pe post sau pot angaja pe altcineva pe acel post desi eu sunt in medical?
3)exista vreo lege in care eu eram obligata sa ii anunt ca eram insarcinata cand m-am angajat?
Buna ziua,
Sunt angajata pe perioada determinata pana pe 20.05.2012 sau pana la revenirea titularului postului.Titularul se afla in companie pe alta functie pana cand revine o persoana din CIG.Sunt insarcinata in 17 saptamani cu sarcina cu risc.Va rog sa ma ajutati cu urmatoarele informatii:
1.Angajatorul este obligat sa ma anunte si sa imi dea previzul de 20 de zile lucratoare in cazul in care titularul revine pe post?
2.Daca intru in concediu medical datorita sarcinii cu risc si titularul va reveni pe post ce perioada maxima imi poate plati CAS-ul concediul medical?
3.La data expirarii contractului pot intra in concediu de lauzie(cele 126 zile) sau trebuie sa intru inainte de expirarea contractului?(am calculat si pot intra cel mai devreme incepand cu 15 mai).Acest concediu unde se solicita daca mie imi inceteaza cim?
multumesc anticipat frumos pentru raspunsurile dvs,
1. - CIM pe perioada determinata inceteaza, de drept, la data expirarii termenului pentru care a fost incheiat (art.56i din Codul muncii), indiferent de starea in care va aflati dvs.
- La incetarea de drept a unui CIM nu se acorda preaviz.
2. Certficatele medicale eliberate inainte de incetarea CIM si care continua si dupa aceasta data sunt platite de Casa Judeteana de Asigurari de Sanatate.