Buna ziua!
Eu si sotia am dori sa facem un act pe o proprietate fiicei noastre in varsta de 19 ani(dintr-o casatorie anterioara am 2 copii).
-Ce fel de act este indicat?
-Cel de vanzare-cumparare ce fel de clauza sa aiba.Avand 19 ani, cum am putea rezolva problema dobandirii banilor de catre fiica ca sa nu fie usor atacabil?
Multumesc anticipat!
Cred ca userul s a exprimat destul de Clar ....in ceea ce priveste dorinta sa si de a nu fi usor atacabil...iar art. 1091 NCC este si el destul de explicit...pe de o parte se introduce prezumtia de donatia si pt actele facute sotului supravietuitor si se largeste sfera sarcinilor cu abitatie, uzul si intretinerea. Daca se dovedeste ca actul simulat a fost o liberalitate, donatie, valoarea bunului va fi adaugata la masa de calcul, iar in masura in care este excessive va fi supusa reductiunii.
Asta s-a inteles din intrebare.
Insa, poate utilizatorul iasmiasmina, doreste sa locuiasca in continuare in imobil. In acest caz are nevoie de o clauza.
Nu poate sti daca noul proprietar are de gand sa vanda imobilul si astfel sa ramana pe drumuri.
La asta m-am referit.
Dupa ce Devine proprietar printr un contract de vanzare cumparare fara nicio clauza ca sa nu poata fi usor de atacat, fiind prezumtie, nimic nu o va impiedica sa constituie in calitate de proprietar un drept de abitatie sau uzufruct fie cu titlu oneros sau cu titlu gratuit parintilor ei. Totusi din ce spunea userul , o proprietate, rezulta ca nu ar fi chiar Casa in care locuiesc acestia...
Mostenire
abeonasibylla
Buna ziua,
Am un certificat de mostenitor cota parte de 3/8, iar mama mea 2/8 si sora mea 3/8, intrebarea mea este poate mama sa imi cedeze partea ei de 2/8 ... (vezi toată discuția)