avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 683 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... act vanzare-cumparare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

act vanzare-cumparare

Buna ziua!
Eu si sotia am dori sa facem un act pe o proprietate fiicei noastre in varsta de 19 ani(dintr-o casatorie anterioara am 2 copii).
-Ce fel de act este indicat?
-Cel de vanzare-cumparare ce fel de clauza sa aiba.Avand 19 ani, cum am putea rezolva problema dobandirii banilor de catre fiica ca sa nu fie usor atacabil?
Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: ContSters141818 , utilizator 20:52, 2 Ianuarie 2012
Depinde ce se doreste si urmareste prin incheierea acelui act.
TDorina a scris:

Depinde ce se doreste si urmareste prin incheierea acelui act.

:rolleyes: ca cei 2 copii din prima casatorie sa nu mai aiba ce mosteni
Cred ca userul s a exprimat destul de Clar ....in ceea ce priveste dorinta sa si de a nu fi usor atacabil...iar art. 1091 NCC este si el destul de explicit...pe de o parte se introduce prezumtia de donatia si pt actele facute sotului supravietuitor si se largeste sfera sarcinilor cu abitatie, uzul si intretinerea. Daca se dovedeste ca actul simulat a fost o liberalitate, donatie, valoarea bunului va fi adaugata la masa de calcul, iar in masura in care este excessive va fi supusa reductiunii.
Asta s-a inteles din intrebare.
Insa, poate utilizatorul iasmiasmina, doreste sa locuiasca in continuare in imobil. In acest caz are nevoie de o clauza.
Nu poate sti daca noul proprietar are de gand sa vanda imobilul si astfel sa ramana pe drumuri.
La asta m-am referit.
Dupa ce Devine proprietar printr un contract de vanzare cumparare fara nicio clauza ca sa nu poata fi usor de atacat, fiind prezumtie, nimic nu o va impiedica sa constituie in calitate de proprietar un drept de abitatie sau uzufruct fie cu titlu oneros sau cu titlu gratuit parintilor ei. Totusi din ce spunea userul , o proprietate, rezulta ca nu ar fi chiar Casa in care locuiesc acestia...

Alte discuții în legătură

Mostenire abeonasibylla abeonasibylla Buna ziua, Am un certificat de mostenitor cota parte de 3/8, iar mama mea 2/8 si sora mea 3/8, intrebarea mea este poate mama sa imi cedeze partea ei de 2/8 ... (vezi toată discuția)
Contract vanzare cumparare lorex81 lorex81 mama ia vandut casa fetei. Mama are act de succesiune de pe urma sotului in care cei doi copii renunta la drepturi in favoarea mamei . este un act de vanzare ... (vezi toată discuția)
Contract de intretinere pentru a mosteni o casa aureliaion aureliaion Buna ziua, as avea o intrebare in legatura cu mostenirea casei parintesti. Sotul meu are 3 surori si mai are un frate vitreg din prima casatorie a mamei. In ... (vezi toată discuția)