am cumparat un apartament in urma cu 2 ani si am constatat ca are grave probleme de izolare fonica. Am verificat legile si normele de aplicare si am sesizat ca exista valori stabilite prin lege pentru nivelul de zgomot permis care in cazul de fata nu se respecta (mentionez ca nu s-a facut o expertiza tehnica). Din ce am citit am inteles ca exista o cale de atac in instanta si anume actiunea redhibitorie. As vrea sa stiu daca merg in directia asta la ce costuri sa ma astept (as vrea valori si nu informatii de genul taxa de timbru, onorarium expertiza tehnica, etc.) si cat ar dura un asemenea proces. Daca am castig de cauza si vanzatorul nu are nimic pe numele lui ce se poate intampla? Se poate cere ordonanta presedentiala de punere sub sechestru a bunurilor vanzatorului?
As mai avea o intrebare - daca vand apartamentul altei persoane si sunt dat in judecata pentru vicii ascunse pot sa-l chem in instanta pe vanzatorul initial?
Achisez la răspunsul anterior, dar puteți face, în prealabil, anumite cercetări privind vânzătorul.
Astfel, presupunând că vânzătorul este o societate comecială - dezvoltatori sunt, de regulă - puteți cere un certificat constatator / cerere furnizare informații în care să solicitați date despre asociați, capital social, sediu, sediu secundar, puncte de lucru...
Puteți urmări, ca pas secund, procesele avute de societate pe site-irile SCJ și Portalul Instanțelor, eventualele procese avute în fața ÎCCJ și Curții de Apel, Tribunalului, Judecătoriei, de la sediile firmei.
Acestea reprezintă o cercetare absolut sumară dar poate fi utilă pentru o impresie asupra situației firmei respective.
Datoriile la stat scadente și neachitate sunt publice, sub forma anunțurilor colective, pe site-ul ANAF.
Din pacate vanzatorul este o persoana fizica. Blocul a fost construit pe persoana fizica pentru a se evita plata impozitelor catre stat (cel putin diminuarea lor pana la 3%).