avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 456 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Vreau sa ma lamuresc ....va rog......urgent
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Vreau sa ma lamuresc ....va rog......urgent

As vrea sa deschid un proces si sa cer daune ..am ineles sunt daune interese si daune morale ...nu inteleg diferenta ...ce nu inteleg este ... daca in firma nu am vazut sau semnat un regulament intern , si nici contract colectiv de munca .. fiind doar fisa postului si CIM ... ma incadrez conform modificarii ...(Prin Legea nr. 237/2007 din iulie 2007 a fost modificat art. 269 alin. 1 din Codul muncii, in sensul ca se acorda salariatilor si despagubiri pentru pagubele morale)(Decizia Inaltei Curti de Casatie si Justitie nr. XL (40) din 7 mai 2007 care precizeaza ca "o corecta interpretare si aplicare a dispozitiilor legale au facut-o acele instante care au considerat ca acordarea de daune morale este admisibila numai in masura in care in cuprinsul contractului colectiv de munca sau contractul individual de munca au fost incluse clauze exprese in acest sens".) ... deci pana la urma cum este ... ma incadrez daca nu am luat la cunostiinta de un contract colectiv de munca la nivelul societatii ? se considera contract colectiv de munca cel la nivel national ? .. as dorri lamuriri ca eu una nu mai inteleg ...multumesc mult
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:32, 13 Decembrie 2008
Litigiile referitoare la inscrierile in carnetul de munca se judeca potrivit Decretului nr.92/1976 si nu potrivit dispozitiilor Codului Muncii.
Pentru a solicita daune morale, trebuie să probati existenţa prejudiciului moral.

Dar care este obiectul procesului deschis impotriva angajatorului?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Daune morale luminita savu luminita savu Buna ziua! In cazul in care se constata nelegalitatea si netemeinicia unei decizii de concediere prin hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila, se ... (vezi toată discuția)
Daune morale din culpa angajatorului Nina1 Nina1 Va rog ajutati-ma cu o formulare pentru solicitare daune morale din vina angajatorului in ceea ce priveste modificarea salariului si programului de lucru si ... (vezi toată discuția)
Daune morale ginnyy ginnyy Potrivit art. 269 (1) Cod Muncii - Angajatorul este obligat, în temeiul normelor şi principiilor răspunderii civile contractuale, să îl despăgubească pe ... (vezi toată discuția)