avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1107 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită sunt executat silit fara sa semnez vreun contract - ...
Discuție deschisă în Executare silită

sunt executat silit fara sa semnez vreun contract - persoana pe care am vrut sa o girez mi-a spus ca a fost refuzat creditul iar dupa 1 an mi-a venit direct poprire

Buna dimineata,

In 2010 am vrut sa girez pe cineva pt un imprumut la CAR. Am dat acelei persoane adeverinta completata la locul de munca si pe verso mi-am trecut niste date pesonale ... Apoi mi-am dat seama ca as face o prostie, pt ca respectivul nu avea de unde sa plateasca. Deci m-am retras, creditul nu era inca aprobat ( mai avea nevoie de inca 2 giranti sa-si gaseasc). NU AM SEMNAT NIMIC, stiam doar ca a renuntat la imprumut ca nu gasise alt girant.
Inainte de revelion cand am vrut sa scot al-13lea salar ... am realizat ca cardul de salar este gol. Am cerut detalii la resurse umane si exista incuviintare executare silita data de judecatorie si o cerere de executare de la un executor judecatoresc pt acel contract. Pe acel contract NU ESTE TRECUT NUMELE MEU DELOC, SI NICI SEMNAT NU ESTE, insa apare o copie dupa acea adeverinta de salar folosita fara acordul meu. Nu am avut cunostiinta de acel contract, grafic de rambursare sau altceva ...

Poti fi executat silit fara sa fi trecut ca parte in contractul de imprumut?? In contract este trecut doar imprumutatul si acesta o semnat in numele sau contractul, grafice de rambursare cred si ce va mai fi nu stiu. Atat.

De la executor sau CAR nu am primit documente prin posta acasa. La angajatorul meu sunt trimise de la sfarsitul lunii noiembrie 2011, dar nu m-a informat. Am aflat abia cand am sesizat ca nu am banii pe cont (toti colegii luasera al 13lea salar doar eu nu) ... era defapt poprirea asta nenorocita. De la serviciu mi s-a spus ca nu imi vor ridica poprirea pana nu primesc adresa de sistare de la executor sau sa fac dovada achitarii integrale a creditului... In 10 ianuarie ar trebui sa vina urmatorul salar si sunt legat la maini ... executoru e in concediu nu pot vorbi, cel care a scos impumutul nu vrea sa plateasca. Aceasta poprire ma aduce in imposibilitatea de plata a datoriilor mele ( am 2 rate la banci in euro si chf care tot cresc ... pt ratele mele platesc lunar la banca cam 75% din salar). Traiesc sub limita ... doar sa nu fiu restant la banciX-(:((#-o

1.Poate fi atacata sau rectificata hotararea judecatoreasca de incuviintare a popririi?
2. protectia consumatorului ma poate ajuta cumva? Mi-au folosit datele personale fara acordul meu
3. ce sa fac? Nu pot face cadou 150mil la CAR ca vine dupa peste 1 an si imi spune ca au dat credite pe spranceana ... cred ca e vina CAR ca nu au verificat
informatiile inainte sa acorde creditul
4. executorul ma poate ajuta cu ceva? sper sa reusesc sa vorbesc direct dupa 10 ianuarie cand revine la birou
5. tb sa se ajunga in instanta? cam ce presupune ... ma refer la durata de solutionare si cheltuieli?
6. Nu mai pot dormi noaptea, sunt suparat si stresat de situatie. ce sa fac?#-o



orice sfat e bine venit. multumesc
Desi cred ca este o gluma, totusi....' nu le-am vazut pe toate'' poate fi o motivatie:
1. ar fi ok sa trimit copie dupa contract si cererea de poprire intocmita de executor la judecatorie?
R: da si sa subliniati abuzul catre dvs.

2. ce solicit cerere in anulare sau contestatie la executare?
R: probabil ca actiune in constatare ar fi mai indicat...penibil, fara cuvinte;

3. este cazul pt repunere in termen (nu stiu daca poate face sau nu executorul dovada afisarii - pt ca eu nu am gasit nimic)
R: da, ca victima;

4. ce cheltuieli ar fi si cine le suporta? ma refer la taxe de timbru, etc
R: pentru inceput dvs., ulterior, executorul;

5. pot sa depun eu actele si pana la primul termen sa angajez aparator?
R: cel mai bine angajati un aparator, astfel incat macar cheltuielile de judecata sa fie o pedeapsa pentru cel ce v-a incalcat drepturile.

multumesc de raspuns ... in 31 ianuarie e primul termen. sper sa se incheie cu bine cat mai curand ... cautinea pt suspendare nu o pot achita, nu am cu ce
Cautiunea nu trebuie sa o platiti...pentru ca exista eroare de procedura, dvs. nefiind parte in dosarul executional. Parerea mea este sa trimiteti o reclamatie la ministerul justitiei cu numele executorului care v-a incalcat drepturile, motivand cu actele in copii pe care va sfatuiesc sa le trimiteti odata cu reclamatia. O puteti face si on line, prin internet, cu cerinta imperativa de a salva expedierea. Sigur, mai cancret este cu confirmare de primire, dar si aici se pot motiva diverse: am primit, dar am primit fara nici o dovada...sau am primit foi albe. Concret, dat fiind prostitutia legala actuala, cel mai concret e inregistrarea fiecarei file la destinatie.
Acum, pentru ca aveti posibilitatea sa va prezentati la proces, aduceti cu dvs. toate somatiile, contractul de credit care atesta lipsa calitatii dvs. procesuale pasive si solicitati instantei indreptarea erorii procedurale. Multa sanatate dvs. si copilului dvs.
O intrebare....pe incuviintarea executarii silite, este mentionat numele dvs.? Daca da, solicitati instantei indreptarea ''erorii'' de procedura.
Ultima modificare: Miercuri, 25 Ianuarie 2012
ADIEXE, utilizator
ADIEXE a scris:

Domnule......deci nu exista TERMEN DE 15 zile sau mai stiu eu cate, cum glumetul de mai sus spune! Dvs. nu aveti calitatea procesuala pasiva in primul rand si asta e obligativitatea unei sentinte civile de a fi valabila. Nu ati semnat nici un contract, nu aveti nici o obligativitate, Altfel, ne trezim cu totii, ca ne pune sechestru pe bunuri x-ulescu, doar ca sa aiba ce executa. Hai ca fantazam, de-acuma....



Domnule ADIEXE, ma tem ca gresiti
termenul pentru contestatie este de 15 zile, nu exista alt termen. Daca nu depune contestatie in termen, adio si n-am cuvinte. Asa spune legea. Daca dvs stiti altceva, mai studiati o vreme si va veti dumiri cum sta treaba.
Si atata vreme cat are calea contestatiei la executare, nu are nicio alta actiune. Ce tot fantazati dvs acolo cu actiune in anulare, and etc, sunt ineptii. Aia e contestatie la titlu, si are termen 15 zile de la primirea somatiei. asa zice legea si nu e cazul sa inventam altceva.
Calitate procesual pasiva ? Eu zic ca e vorba de calitate procesual activa, de a formula contestatie la executare. Ca nu este debitor, e alta poveste si trebuie dovedita in instanta, daca pe contract exista vreo semnatura a sa in calitate de garant.
Ma tem ca domnul nu prea stie ce a semnat si crede ca nu a semnat, dar de fapt a semnat. As fi curios cum e adevarat, rog sa ne tina la curent cu evolutia.

Inca ceva: pana se rezolva situatia deschideti cont la o alta banca si faceti cerere la angajator sa va vireze acolo salariul, s-ar putea ca prcedura sa dureze. Si eu cred ca ati semnat un contract de fidejusiune separata care nu vi s-a aratat, probabil cu o semnatura contrafacuta, pentru ca ma indoiesc ca ar fi acceptat executorul sa inceapa procedura doar pe baza adeverintei de venit. Asa oricine poate sa gaseasca aruncata adeverinta de venit a cuiva din neglijenta si sa o foloseasca.
Ultima modificare: Joi, 26 Ianuarie 2012
ContSters194995, utilizator

Alte discuții în legătură

Girant in dificultate milana2 milana2 Buna, in 2007, am semnat ca girant (din 3) pt. persoana X, care a luat un imprumut de la CAR Sanatatea, ce trebuia achitat pana in 2009; persoana X a plecat ... (vezi toată discuția)
Poprire salariu laur7901 laur7901 Buna ziua - in calitate de girant pentru un debit, s-a emis hotararea judecatoreasca de retinere din salariu; - la data de azi aceasta hotarare si titlul ... (vezi toată discuția)
Căi de rezolvare a unei executări silite pentru un car lieutenantdata lieutenantdata In anul 2012 am solicitat si obtinut un imprumut la un CAR. Din banii obtinuti am imprumutat pe unul din girantii mei, cu conditia sa participe la rate. Din ... (vezi toată discuția)