avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1259 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită sunt executat silit fara sa semnez vreun contract - ...
Discuție deschisă în Executare silită

sunt executat silit fara sa semnez vreun contract - persoana pe care am vrut sa o girez mi-a spus ca a fost refuzat creditul iar dupa 1 an mi-a venit direct poprire

Buna dimineata,

In 2010 am vrut sa girez pe cineva pt un imprumut la CAR. Am dat acelei persoane adeverinta completata la locul de munca si pe verso mi-am trecut niste date pesonale ... Apoi mi-am dat seama ca as face o prostie, pt ca respectivul nu avea de unde sa plateasca. Deci m-am retras, creditul nu era inca aprobat ( mai avea nevoie de inca 2 giranti sa-si gaseasc). NU AM SEMNAT NIMIC, stiam doar ca a renuntat la imprumut ca nu gasise alt girant.
Inainte de revelion cand am vrut sa scot al-13lea salar ... am realizat ca cardul de salar este gol. Am cerut detalii la resurse umane si exista incuviintare executare silita data de judecatorie si o cerere de executare de la un executor judecatoresc pt acel contract. Pe acel contract NU ESTE TRECUT NUMELE MEU DELOC, SI NICI SEMNAT NU ESTE, insa apare o copie dupa acea adeverinta de salar folosita fara acordul meu. Nu am avut cunostiinta de acel contract, grafic de rambursare sau altceva ...

Poti fi executat silit fara sa fi trecut ca parte in contractul de imprumut?? In contract este trecut doar imprumutatul si acesta o semnat in numele sau contractul, grafice de rambursare cred si ce va mai fi nu stiu. Atat.

De la executor sau CAR nu am primit documente prin posta acasa. La angajatorul meu sunt trimise de la sfarsitul lunii noiembrie 2011, dar nu m-a informat. Am aflat abia cand am sesizat ca nu am banii pe cont (toti colegii luasera al 13lea salar doar eu nu) ... era defapt poprirea asta nenorocita. De la serviciu mi s-a spus ca nu imi vor ridica poprirea pana nu primesc adresa de sistare de la executor sau sa fac dovada achitarii integrale a creditului... In 10 ianuarie ar trebui sa vina urmatorul salar si sunt legat la maini ... executoru e in concediu nu pot vorbi, cel care a scos impumutul nu vrea sa plateasca. Aceasta poprire ma aduce in imposibilitatea de plata a datoriilor mele ( am 2 rate la banci in euro si chf care tot cresc ... pt ratele mele platesc lunar la banca cam 75% din salar). Traiesc sub limita ... doar sa nu fiu restant la banciX-(:((#-o

1.Poate fi atacata sau rectificata hotararea judecatoreasca de incuviintare a popririi?
2. protectia consumatorului ma poate ajuta cumva? Mi-au folosit datele personale fara acordul meu
3. ce sa fac? Nu pot face cadou 150mil la CAR ca vine dupa peste 1 an si imi spune ca au dat credite pe spranceana ... cred ca e vina CAR ca nu au verificat
informatiile inainte sa acorde creditul
4. executorul ma poate ajuta cu ceva? sper sa reusesc sa vorbesc direct dupa 10 ianuarie cand revine la birou
5. tb sa se ajunga in instanta? cam ce presupune ... ma refer la durata de solutionare si cheltuieli?
6. Nu mai pot dormi noaptea, sunt suparat si stresat de situatie. ce sa fac?#-o

orice sfat e bine venit. multumesc
@adiexe- faceti o grava confuzie intre notiuni juridice, institutii si mijloace procedurale. nu sunteti in masura sa oferiti o consultanta juridica coerenta si temeinica.
mai recititi cpc si apoi analizam propunerea dvs.
derbedea a scris:

Inca ceva: pana se rezolva situatia deschideti cont la o alta banca si faceti cerere la angajator sa va vireze acolo salariul,.
[/quot)

poprirea este direct pe statul de salarii, si oricum daca nu imi mai intra salariul in acel cont atunci creditul meu devine exigibil anticipat (e o conditie din overdraftul meu) si intru in alte belele

executorul judecatoresc, s-a dat la fund, nu raspunde la telefon si in urma cu 20zile a primit prin posta cu confirmare de primire o scrisoare prin care ii ceream detalii (titlul executoriu in baza caruia sunt executat,copie dupa dosarul de executare, sumele ce le pretinde din ce se compun

desi am depus contestatia la judecatorie, nu stiu insa ce se va intampla cu termenul de 15zile pt ca am auzit ca s-au mai facut magarii la comunicarea acestor acte (afisare cu martori inexistenti/falsi) ... si astfel sa nu mai fiu in termenul pt contestatie

executorul judecatoresc factureaza onorariul? este platitor de tva? valoarea maximala impusa de lege este cu tva sau fara
Ultima modificare: Vineri, 27 Ianuarie 2012
gi-jane2, moderator
Ziceati ca nu ati luat al 13-lea salariu deloc si prin asta am inteles ca vi s-a blocat contul. Daca poprirea este direct pe statul de salar atunci nu va poate retine toata suma, ci doar un procent. Acest procent e maxim 50% si insumeaza toate datoriile.
Incuviintarea executarii silite este emisa de judecator. Boooonnnn, pana acum m-am facut clar. Incuviintarea executarii silite, se elibereaza in baza unui act juridic, numit contract. Daca pe contract nu este trecut numele/semnatura celui ce este executat silit, toate actele de executare sunt nule. Deci, revenind, pentru a se elibera o incuviintare silita pe numele debitorului, trebuie sa aiba CALITATEA PROCESUALA PASIVA, cu alte cuvinte, sa existe identitatea lui ca debitor.
Asta e culmea, se face executare silita pe x-ulescu...doar asa ca nu-i place figura lui.

[editat]
Ultima modificare: Vineri, 27 Ianuarie 2012
gi-jane2, moderator
ADIEXE a scris:

Incuviintarea executarii silite este emisa de judecator. Boooonnnn, pana acum m-am facut clar. Incuviintarea executarii silite, se elibereaza in baza unui act juridic, numit contract. Daca pe contract nu este trecut numele/semnatura celui ce este executat silit, toate actele de executare sunt nule. Deci, revenind, pentru a se elibera o incuviintare silita pe numele debitorului, trebuie sa aiba CALITATEA PROCESUALA PASIVA, cu alte cuvinte, sa existe identitatea lui ca debitor.
Asta e culmea, se face executare silita pe x-ulescu...doar asa ca nu-i place figura lui.

[editat]

Impotriva executarii silite se poate face contestatie la executare. Asta e calea de atac. Nici o alta cale nu este posibila in speta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Girant in dificultate milana2 milana2 Buna, in 2007, am semnat ca girant (din 3) pt. persoana X, care a luat un imprumut de la CAR Sanatatea, ce trebuia achitat pana in 2009; persoana X a plecat ... (vezi toată discuția)
Poprire salariu laur7901 laur7901 Buna ziua - in calitate de girant pentru un debit, s-a emis hotararea judecatoreasca de retinere din salariu; - la data de azi aceasta hotarare si titlul ... (vezi toată discuția)
Căi de rezolvare a unei executări silite pentru un car lieutenantdata lieutenantdata In anul 2012 am solicitat si obtinut un imprumut la un CAR. Din banii obtinuti am imprumutat pe unul din girantii mei, cu conditia sa participe la rate. Din ... (vezi toată discuția)