Buna ziua si La Multi Ani!
Dupa cum am scris in titlu, va rog sa ma sfatuiti cu privire la cea mai buna cale de urmat in urmatoarea situatie. Cam incurcata, stiu :)
Bunicul meu (proprietar in regula cu c. mostenitor, intabulat) vrea sa-mi dea un teren. Eu am probleme cu o banca si ma tem ca, daca se ajunge la executare silita, pierd respectivul imobil.
Am un copil, deci stranepot pentru bunicu', si vreau sa stiu cum poate sa-i doneze/vanda/cedeze terenul acestui copil minor (2 ani).
La notari am fost in ultimele zile ale anului trecut, dar probabil ca erau cu gandul la petrecerea de Anul Nou, pentru ca am primit raspunsuri diferite. Unul mi-a spus ca mai intai ar trebui sa obtin un certificat/adeverinta de tutela de la primarie, si apoi se poate face si contract v/c fara probleme. Iar alt notar mi-a spus ca s-a modificat legea si ca mai intai trebuie infiintata institutia tutelei pe langa judecatorie, si pana nu se face acest lucru, nu putem face nimic.
Care dintre ei are dreptate? Si ce alte metode ar mai fi. Nu doresc in nici un fel instrainarea acelui imobil dupa ce va fi dobandit de copil. Eventual, daca e posibil, sa se realizeze o constructie acolo (ar fi oare posibil), beneficiar fiind tot minorul respectiv.