avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 789 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... incredintare nou nascut
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

incredintare nou nascut

Vin si eu cu o intrebare dupa ce am cautat pe net in lung si in lat si nu am gasit nimic. In cazul unui cuplu necasatorit in care apare in ecuatie si un nou nascut, recunoscut de tata la nastere, cum se procedeaza in cazul in care mama accepta sa il incredinteze tatalui si sa fie decazuta din drepturile parintesti?
Cel mai recent răspuns: Gabriela Monica Ionescu , Consultant fiscal 13:42, 3 Ianuarie 2012
Pai din capul locului daca declarati ca Dvs. sunteti tatal natural al copilului, in conditiile in care nu sunteti ati ales calea nu tocmai legala. V-ati gandit vreodata ca ati putea fi pus in situatia de a face analize de care sa depinda viata copilului Dvs. si atunci sa se afle adevarul? Ei bine, aflati ca eu cunosc o persoana care s-a aflat in aceasta situatie.
Copilul va trebui sa afle la un momentdat...pt ca se pot ivi probleme.

Decat adoptia ar fi cumva de preferat pt dvs. insa veti putea sa il dati mamei sau sa il ceara ea in instanta...
Ar trebui sa va ganditi bine deoarece mama va putea sa ia ulterior copilul...
Eu inteleg ce vreti sa spuneti si nu am cum sa va contrazic, calea la care ne am gandit noi nu este tocmai legala, dar sincer sa fiu nici ilegala nu cred ca este. adoptia in romania este o bataie de cap iar directia generala de asistenta sociala si protectia copilului tinde sa dea spre adoptie mai mult copii deja trecuti de 4-5 ani (stim asta de la apropiati care au incercat sa adopte), iar noi ne dorim un nou nascut, sa ne putem bucura de tot ce inseamna cresterea unui copil. Nu ii voi ascunde copilului niciodata ca a fost adoptat, iar in masura in care vom putea nu dorim nici sa o excludem pe mama naturala din viata lui, poate veni sa si vada copilul cand vrea ea.

@avocat_lascoschi exact de aceea am intrebat ce treb sa facem in cazul in care mama naturala este de acord sa fie decazuta din drepturile parintesti. nu vrem sa o excludem din viata copilului dar nici nu vrem ca peste 1-2 ani sa ne trezim ca ii vrea inapoi si noi sa nu avem ce face
Ultima modificare: Luni, 2 Ianuarie 2012
corado_c, utilizator
Decaderea din drepturi parintesti este o sanctiune care se aplica din motive intemeiate.. ca si-ar fi neglijat grav copilul, daca ii pune in pericol sanatatea, pt rele tratamente etc. Apoi, nu e permanenta, mama poate reintra in drepturi daca au incetat cauzele ce au condus la decadere.
Chiar decazuta din drepturi, mama poate obtine drept de vizita daca cere, de asemenea datoreaza pensie de intretinere.

daca l-ati recunoscut, cel mic va e incredintat, e mai usor de adoptat de sotia dvs
Ultima modificare: Marți, 3 Ianuarie 2012
gi-jane2, moderator
presupumamd ca voi alege solutia de a recunoste copilul pt ca mai apoi sotia mea sa il poata adopta, imi puteti spune cam care sunt pasii care trebuiesc urmati? adica la o perioada de timp dupa nastere depun o cerere la instanta de a mi incredinta copulul si in acelasi timp si o cerere de adoptie din partea sotiei mele? mai este un aspect pe care as vrea sa il stiu ... va lua in considerare instanta ca in momentul conceperii copilului eram casatorit si in ce masura va afecta acest lucru ceea ce doresc eu?

Alte discuții în legătură

Proces paternitate badalaur badalaur Buna, in urma cu ceva timp am avut o relatie extraconjugala din care s-a nascut un copil. Am recunoscut acest copil, sunt tatal lui, sunt trecut pe ... (vezi toată discuția)
Decadere din drepturi mama minora adrianperca adrianperca Buna ziua, Situatia noastra este urmatoarea: Sotul are un copil inafara casatoriei cu o fata, minora, la momentul nasterii copilului varsta acesteia era de ... (vezi toată discuția)
Adoptie ursuloaica ursuloaica buna seara, am urmatoarea problema si va rog mult sa ma ajutati cat mai urgent.Sotul meu va avea un copil dintr-o ,,aventura,,,spun asta pt ca trebuie sa ... (vezi toată discuția)