avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 425 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... strigat de ajutor...ce sanse am?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

strigat de ajutor...ce sanse am?

sunt divortata de aproximativ 2 ani din vina ambelor parti, copilul minor ramanand la mine, pensia alimentara stabilita la 200 lei, fara partaj. Luna aceasta am inaintat actiune de marire a pensiei alimentare la conform legii la 25 % din salariu. El mi-a propus suma de 5 mil (are un post de important iar salariul este de minim 55 mil)..am acceptat sa-mi retrag din contul in care el vireaza banii doar suma de 500 lei/luna, restul sa ramana in contul copilului si el sa beneficieze cand are sa creasca. Dar nu vrea sa-mi ofere mai mult de 500 lei, iar daca nu accept conditiile lui, ma ameninta cu urmatoarele:
1. ca o sa-mi ceara custodia copilului (el are marturia mea scrisa cum ca eu am avut o alta relatie in timpul casatoriei)..avocatul meu de acum imi spune ca dovada infidelitatii mele era valabila la momentul divortului..acum se judeca cazul de la divort si pana in prezent..ce am facut eu in timpul casniciei nu ar mai fi valabil....????
2. ca cere partaj......am locuit in apartamentul parintilor mei..el spune ca a investit bani in el...cand a plecat si-a luat tot ce a vrut din el, absolut tot (bunuri achizitionate in timpul cas.). Am avut un apartament luat impreuna dar i-am facut act de vanzare-cumparare pe numele mamei lui fara sa primesc nici un ban (pentru ca a spus ca nu are unde sa stea)...poate sa imi ceara despagubire pe investitiile facute impreuna in apartamentul mamei?
Ideea este ca vreau sa stiu in principal daca imi poate lua copilul...daca sa-mi iau un al doilea avocat ...(infatisarea o am pe 30.10)
Multumesc anticipat tuturor!
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 11:46, 21 Octombrie 2008
Eu nu sunt avocat dar din experienta mea, trecuta printr-un proces de divort care a durat aproape 2 ani, cu inca 4 ordonante presedentiale intre timp pentru diverse motive...., cu martori mincinosi adusi de fostul, cu anchete sociale contestate, pentru ca existau relatii la nivelul acestei institutii si la politie, va spun sincer ca daca aveti:
- loc de munca stabil cu un venit, chiar si minimul pe economie
- locuinta, fie chiar si inchiriata
- copilul merge la scoala, se dezvolta normal, exista o declaratie a educatoarei, invatatoarei
- evaluarea psihologica a copilului este buna, o puteti cere chiar la nivelul centrelor de protectie a copilului din orasul, sectorul de care apartineti
Nu cred ca minorul va fi incredintat tatalui.

Mergeti inainte fara teama!!!

Evaluarea psihologica in cazurile mele o evita instantele.
Prefera martorii.
Observ cu stupoare o favorizare fatisa in favoarea mamelor din partea instantelor.
Ca e bine sau rau asa e greu de spus.Deja, am o instanta care nu cred ca imi va judeca vre-un caz pe familie.Nu va mai putea daca voi reprezenta tatal.In primul rand nu stiu daca judeca sau stie dinainte ce iese (adica antepronuntare).

avocat Claudiu Lascoschi
Pentru ca fiind vorba de un minor acea evaluare psihologica este valabila doar la mometul in care a fost efectuata, dar aducand psihologul in instanta ca martor??? Eu una am vazut o marturie de acest gen!!! Rara dar se poate.
Nu contest absolut nimic din ceea c spuneti D-le avocat Claudiu Lascoschi, vreau doar sa sprijin o mama si sa ii spun ca exista solutii chiar si in cazurile mai complicate!!!

Bineinteles ca ce am enumerat in mesajul anterior merge mana in mana cu o reprezentare foarte buna in instanta!!!
Iti urez succes mikare!!!


Si eu sustin in general in aceste procese interesul suprem al minorului.
Instantele in general sustin mamele si defavorizeaza tatii.Deci, mama pleaca din start cu sanse mai mari.

avocat Claudiu Lascoschi

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort prelungit Nobody Nobody Sunt in divort cu sotia.Vreau sa divortez ptr. neintelegeri si certuri nesfarsite.Procesul dureaza mai mult decat m-am asteptat iar intre timp am cunoscut o ... (vezi toată discuția)
Renuntare la pensia alimentara? 2 vasilache-florinache vasilache-florinache Multumesc tuturor celor care mi-au dat solutii la problema mea anterioara. Daca cei doi copii mi-au fost incredintati mie (tatal) in urma divortului, iar fiica ... (vezi toată discuția)
Cum poate tatalsa obtina custodia copilului? Bbk Bbk Buna ziua! As dori sa ma ajutati daca se poate cu cateva raspunsuri privind un caz un pic dificil din punctul meu de vedere. Cunosc un ... (vezi toată discuția)