avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 728 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... hotarare care sa tina cont de act autentic
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

hotarare care sa tina cont de act autentic

Buna ziua ! Va rog sa ma lamuriti si pe mine in urmatoarea situatie : Am cumparat un teren de la doua persoane , care sunt unicii mostenitori ai defunctului , fara sa aiba taxa de succesiune facuta, pe baza de chitanta de mana . Am introdus actiune in instanta pentru a obtine hot ,prin care sa pot plati eu taxe si impozite aferente pamantului cumparat .
Poate instanta sa-mi dea hotararea ,chiar daca nu s-a facut succesiune de la cei doi de la care am cumparat terenul ? Nu am avut niciun termen pana acum . Se poate face tranzactie , asa cum am auzit ? Va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: ContSters230219 , utilizator 16:39, 26 Ianuarie 2012
fara certificat de calitate de mostenitor sau certificat de mostenitor nu faceti mare branza..in opinia mea..

ar fi trebuit asa, actiunea, zic
1. sa constate deschisa succesiunea lui x
2. sa constate calitatea si cota...lui y si z..
3. eventual sa constate si masa ( am vazut hot in care se solicita doar pct 1 si 2)
4. sa constate intervenita vanzarea si sa pron o hot care sa tina loc de v/c

cam asa vad eu
Draga eucivilavocat, am rezolvat in instanta situatia pe care am expus-o ,fara sa se faca succesiunea .Sunt fericit:D
Multumesc tuturor pentru sfaturile pe care mi le-ati dat.
da...au apreciat ca bunul vandut din mostenire valoreaza acceptare, iar in eventualitatea altor mostenitori sa se spele pe cap intre ei..:D ( adica actul/hot a fost incheiat sub rezerva desfiintarii in caz ca exista si alti mostenitori si ceea ce au vandut nu pica in lotul vanzatorilor la partaj)
:)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Problema cu un imobil din masa succesorala ! stelutaalistar stelutaalistar Detin un certificat de mostenitor in care se specifica , la masa succesorala printre alte bunuri imobile si un teren de 500 mp pe care defunctul i-l lasa ... (vezi toată discuția)
Sfat. av.T.M. av.T.M. Buna. Va rog sa ma ajutati in urmatoarea privinta. Am cumparat la inceputul acestui an cu chitanta de mana un teren de la un vecin. Vecinul nu este ... (vezi toată discuția)
Titlu de proprietate marcelutza marcelutza Buna ziua, am urmatoarea intrebare: 1.in cazul in care titlul de proprietate primit pt. o suprafata de teren intravilan nu a fost intabulat in CF,si cel ce a ... (vezi toată discuția)