avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 477 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Cota-parte indiviza
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Cota-parte indiviza

Am urmatoarea problema: in urma cu o luna am cumparat un apartament. In actul de vanzare-cumparare este trecuta o cota indiviza de 20% din dependintele comune. Cei de la asociatie (presedintele si administratorul) mi-au trecut la intretinere 20% din cheltuielile comune (desi cu o luna in urma fostul proprietar platea ca toti ceilalti), in conditiile in care sunt 30 de apartamente pe scara, iar suma cotelor indiviza din actele de proprietate este 70% - prin urmare in actul meu e trecuta o cota prea mare, iar in ale lor sunt cote mai mici decat ar trebui. Presedintele refuza ideea de a face cadastrul imobilului, spune ca nu exista carte tehnica etc. Ce pot face?
Cel mai recent răspuns: AP393 , utilizator 15:16, 11 Octombrie 2021
Multumesc,acum am inteles....dar mai am o nelamurire;
La parterul si etajul 1 a 2 blocuri,din cadrul asociatiei, sunt cateva spatii comerciale.Aceste spatii sunt cuprinse si ele in cota parte indiviza ??Sau mai bine spus cum pot afla daca sunt sau nu cuprinse??
Intrebandu-l pe administrator sau uitandu-va pe listele de intretinere de la acele scari.
Ce ar trebui sa cuprinda in plus listele de plata de la scarile cu spatii comerciale fata de lista de plata de la scara mea ??
Legal aceste spatii comerciale trebuie trecute la CPI ?
In listele de intretinere trebuie sa figureze. Asta daca aceste spatii comerciale sunt in asociatie.
Intrebati administratrul ce regim au acele spatii.
Multumesc.
Problema e ca administaratorul e....''varza''.Intrebarile adresate de mine,mai sus,au fost puse si administratorului care a dat din umeri dand vina pe cel care face listele de plata (listele de plata la noi in asociatie sunt facute de o persoana ce incaseaza 300 de lei lunar).

"Art. 3. - In sensul prezentei legi, termenii si expresiile de mai jos au urmatoarele semnificatii:
a) cladire-bloc de locuinte-condominiu - proprietatea imobiliara formata din proprietati individuale, definite apartamente sau spatii cu alta destinatie decat aceea de locuinte, si proprietatea comuna indiviza. Poate fi definit condominiu si un tronson cu una sau mai multe scari, din cadrul cladirii de locuit, in conditiile in care se poate delimita proprietatea comuna;
b) proprietate individuala - apartamentul sau spatiul cu alta destinatie decat aceea de locuinta, parte dintr-o cladire, destinata locuirii sau altor activitati, care impreuna cu cota-parte indiviza din proprietatea comuna constituie o unitate de proprietate imobiliara. Cu exceptia unor situatii pentru care exista alte prevederi exprese in prezenta lege sau in acordul de asociere, dreptul de proprietate asupra unei proprietati individuale dintr-un condominiu trebuie considerat in acelasi mod ca si dreptul de proprietate asupra altor bunuri imobile;
c) proprietate comuna - toate partile dintr-un condominiu care nu sunt apartamente sau spatii cu alta destinatie decat aceea de locuinta; "

Ultima modificare: Luni, 27 Februarie 2012
elevic, utilizator

Alte discuții în legătură

Cota parte indiviza floripruna floripruna Buna ziua, Am o intrebare referitoare la modalitatea de calcul a cotei indivize: in 1971 (cand s-a construit blocul), avea 10 scari. Prin urmare, fiecarui ... (vezi toată discuția)
Procedura stabilire cota parte indiviza avantaj avantaj In asociatia noastra cota parte indiviza a apartamentelor se inchide la 100%, daca se adauga si spatiile comerciale aceasta depaseste 100%. Avand in vedere ... (vezi toată discuția)
Cum se calculeaza cota parte indiviza? Nico4u Nico4u Buna seara,va rog sa ma ajutati cu un raspuns la o intrebare legata de cota parte indiviza pentru urmatoarea situatie: In scara noastra de bloc (constructie ... (vezi toată discuția)