avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 456 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Cota-parte indiviza
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Cota-parte indiviza

Am urmatoarea problema: in urma cu o luna am cumparat un apartament. In actul de vanzare-cumparare este trecuta o cota indiviza de 20% din dependintele comune. Cei de la asociatie (presedintele si administratorul) mi-au trecut la intretinere 20% din cheltuielile comune (desi cu o luna in urma fostul proprietar platea ca toti ceilalti), in conditiile in care sunt 30 de apartamente pe scara, iar suma cotelor indiviza din actele de proprietate este 70% - prin urmare in actul meu e trecuta o cota prea mare, iar in ale lor sunt cote mai mici decat ar trebui. Presedintele refuza ideea de a face cadastrul imobilului, spune ca nu exista carte tehnica etc. Ce pot face?
Cel mai recent răspuns: AP393 , utilizator 15:16, 11 Octombrie 2021
Chiar daca altcineva face listele, el trebuie sa stie ce cuprinde acele liste, daca acele spatii sunt adunate ca suprafata la ceea ce ati scris aici ca fiind suprafata totala.
Oricat ar fi de "varza", trebuie sa stie de la cine incaseaza bani...sau nici asta nu face?
Asa cum s-au prezentat sumele calculate pentru apartamentul de 61 m.p. repartizarea s-a facut corect indiferent ca discutam de suprafata utila sau cota indiviza.
Cat priveste spatiile cu alta destinatie aflate in asociatie acestea, in principiu, trebuie sa plateasca proportional cu suprafat lor utila. Asta in general, dar pot fi unele cheltuieli pe care le platesc numai ei sau alte cheltuieli de la care sunt exceptati.
De aceea, la noi in asociatie, pentru acesti agenti economici facem o lista de plata separata de cea a proprietarilor de pe fiecare scara.
Aceasta este o necesitate avand in vedere ca citind o lista de plata, de regula, ar trebui ca sa existe o corelatie pe linii si coloane, totaluri pe orizontala si verticala...
Ori acest lucru este greu de realizat pe aceeasi lista avand in vedere ca majoritatea agentilor economici nu participa la cheltuieli cu liftul, cu numar de persoane, unii au utiliatati separat de scara...

Multumesc pentru raspunsuri.
Bună ziua, care este baza legală a unui astfel de calcul recomandat de dvs.???
Care este cadrul legal al unui astfel de calcul recomandat de dvs.???

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cota parte indiviza floripruna floripruna Buna ziua, Am o intrebare referitoare la modalitatea de calcul a cotei indivize: in 1971 (cand s-a construit blocul), avea 10 scari. Prin urmare, fiecarui ... (vezi toată discuția)
Procedura stabilire cota parte indiviza avantaj avantaj In asociatia noastra cota parte indiviza a apartamentelor se inchide la 100%, daca se adauga si spatiile comerciale aceasta depaseste 100%. Avand in vedere ... (vezi toată discuția)
Cum se calculeaza cota parte indiviza? Nico4u Nico4u Buna seara,va rog sa ma ajutati cu un raspuns la o intrebare legata de cota parte indiviza pentru urmatoarea situatie: In scara noastra de bloc (constructie ... (vezi toată discuția)