avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 710 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Divort
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Divort

Buna ziua. Ma puteti ajuta, va rog cu o indrumare. Vreau sa depun cerere de divort, desi de la data incheierii casatoriei si pana acum au trecut 6 luni. Din pacate certificatul de casatorie nu e la mine, ci la sotie, care e plecata din tara si se va intoarce abia prin iulie-august. Insa nu vreau sa mai astept pana atunci. In pricipiu ea spune ca e de acord cu divortul, si a zis ca daca depun cerere ea nu se opune; insa cand vine vorba de divort, schimba subiectul si nu e de convins sa-mi dea certificatul de casatorie. Cum pot sa procedez ca sa depun cererea la judecatorie? Cei de la primarie imi mai pot elibera inca un certificat, daca le spun cum stau lucrurile? In sensul ca sa-l declar in posesia ei, si ca nu vrea sa mi-l returneze? P.S. nu avem copii.

Va rog, sa ma sfatuiti cum sa procedez.
Va multumesc, anticipat,
Georgian I.
Cel mai recent răspuns: Georgian2all , utilizator 13:56, 4 Ianuarie 2012
Cu respect, sunt convins de ceea ce vreau, insa faptul ca nu stiu exact legea nu inseamna ca nu stiu ce vreau, mai ales in situatia mea.
Va multumesc, pentru ajutorul acordat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nu am acte sa divortez ContSters136391 ContSters136391 Buna ziua, Sotul meu a ascuns toate actele noastre (certificat casatorie, certificat nastere copil, etc). Vreau sa bag divort dar nu pot din acest motiv. ... (vezi toată discuția)
Re-eliberare acte de identitate Vivian Ingrid Vivian Ingrid Buna seara! Sotul meu mi-a luat certificatul de casatorie, certificatul de nastere al fiicei noastre minore si cartea de identitate pentru a nu putea ... (vezi toată discuția)
Divort ioanaDD ioanaDD buna ziua,vreau sa divortez si nu stiu ce acte sunt necesare.Sunt casatorita de sase ani si am un copil de patru ani.Sotul fiind mereu in strainatate,noi ... (vezi toată discuția)