Buna ziua. Ma puteti ajuta, va rog cu o indrumare. Vreau sa depun cerere de divort, desi de la data incheierii casatoriei si pana acum au trecut 6 luni. Din pacate certificatul de casatorie nu e la mine, ci la sotie, care e plecata din tara si se va intoarce abia prin iulie-august. Insa nu vreau sa mai astept pana atunci. In pricipiu ea spune ca e de acord cu divortul, si a zis ca daca depun cerere ea nu se opune; insa cand vine vorba de divort, schimba subiectul si nu e de convins sa-mi dea certificatul de casatorie. Cum pot sa procedez ca sa depun cererea la judecatorie? Cei de la primarie imi mai pot elibera inca un certificat, daca le spun cum stau lucrurile? In sensul ca sa-l declar in posesia ei, si ca nu vrea sa mi-l returneze? P.S. nu avem copii.
Va rog, sa ma sfatuiti cum sa procedez.
Va multumesc, anticipat,
Georgian I.
Cu respect, sunt convins de ceea ce vreau, insa faptul ca nu stiu exact legea nu inseamna ca nu stiu ce vreau, mai ales in situatia mea.
Va multumesc, pentru ajutorul acordat.
Divort
ioanaDD
buna ziua,vreau sa divortez si nu stiu ce acte sunt necesare.Sunt casatorita de sase ani si am un copil de patru ani.Sotul fiind mereu in strainatate,noi ... (vezi toată discuția)