Buna ziua ,doamna eu in procura am codul numeric personal si procura spune ca este valabila pina la finalizarea actelor ,,nu am drep de vinzare sau alt ceva numai de reprezentare in tribunal sau circa financiara sau alte unitati autorizate de stat si semnatura mea este buna ,mai ales ca eu acum port numele tatalui care este decedat ,este vorba despre casa care a stat de 45 de ani unde se judeca cu femeia care i-a vindut pamintul cu 45 de ani in urma si nu i-a dat actul la pamint ,,eu l-am reprezentat si dupa ce mi-am schimbat numele dar nu stiu daca il pot reprezenta acum dupa deces,,,va multumesc mult pentru raspuns orcum am sa incerc cind ma intorc in tara ,poate se poate
Nu l puteti reprezenta dupa deces cu procura aceea. Acum insa daca veti dezbate succesiunea dupa dansul ii veti au succeda in drepturi. In cazul in care tatal dvs nu deceda chiar daca aveati numele schimbat , aveati CNP ul care este unic, aceasta fiind si motivul pt care se trece in procura la mandatar, va puteati prezenta cu procura si certificatul sau hotararea de divort si cartea de identitate.
Buna ziua dar succesiunea se poate face daca se da o hotarire in tribunal pentrul locul respectiv ,el are casa pe locul care l-a cumparat acum 45de ani dar persoana respectiva nu ne-a dat actul locului suntem in tribunal deja este spre finalizare dupa care pot face succesiunea daca am o hotarire definitiva si irevocabila ,,
Dvs., in calitate de MOSTENITOARE a decedatului, preluati pozitia procesuala a tatalui dvs. Adica intrati in proces in calitatea pe care o avea tatal dvs. (reclamant sau parat)
Prin moarte, toate drepturile si obligatiile defunctului (inclusiv cele procesuale) s-au trasmis mostenitorilor lui.
Hotararea aceea nu se poate pronunta in contradictoriu cu un mort...si mort demult. (adica s-ar putea, dar numai daca moartea a fi intervenit dupa inchiderea dezbaterilor...si nu cu un an in urma).
Mostenitorul/mostenitorii defunctului TREBUIE sa intre in proces.
Trebuie anuntata instanta despre moartea partii (depus certificatul de deces) si formulata cerere de introducere in cauza a mostenitorilor.
Asta trebuia sa se fi intamplat deja de-acum un an.
Nu REprezentati un mort, ci va PREZENTATI si va aparati dvs. in nume personal.
Luati-va un certificat de mostenitor sau macar de calitate de mostenitor.
Procura aceea de reprezentare la "alte unitati" e moarta si-ngropata.
Mandatarul nu poate sa faca ceea ce mandantul insusi nu poate sa faca.
Poate mortul sa scrie si sa semneze!?
Atunci nici dvs nu puteti sa semnati in numele lui!
De acum actionati IN NUMELE DVS. (ca mostenitore) si nu in numele mortului.
Buna ziua va multumesc mult pentru raspuns am inteles eu trebuie sa depun la tribunal cartificatul de deces ,,nu am facut inca succesiune pina nu iese o hotarire judecatoreasca dar dm avocata care ne reprezinta nu mi-a cerut certificat de deces si tot amina judecata ,,tot ne spune ca nu este nevoie sa ne prezentam ,,orcum nu inteleg dece si ce se intimpla ,ne judecam de aproape 2 ani si inca tot mai avem de cautat morti acum si piritul si reclamantul mort si scotocim morti de atita timp si mai vin si alti morti,,,nu stiu daca as putea face fara o hotarire care tine loc de act de proprietate pe teren un act de mostenire ,,nu stiu daca as putea face asa ceva ,noi am asteptat sa iasa o hotarire dar nu se mai termina ,nici nu am stiut ca trebuie certificat de deces ,,doamna avocata intra in proces de fiecare data ,,,orcum va multumesc de raspuns ,am sa ma interesez personal despre ce este vorba ,,cu mult tipm in urma i-am zis ca sa cheme pe mort piritul si mostenitori prin mica publicitate in tribunal sa se termine balamucul asta ,,piritul nici nu are o adresa de vro 40 de ani nici nu se stie nimic ,,nu stiu cum a procedat doamna avocata dar nici eu nu sunt dusa cu pluta am sa ma interesez la tribunal sa cer dosarul sa ma uit in el sa vad despre ce e vorba ,,,si inca ceva ,,,as putea sa iau alt avocat ?,,cum trebuie sa procedez ,,mentionez ca nu am facut nici un contract cu doamna avocata si nici o chitanta nu am pe ce bani i-am dat ,,,se poate face ceva ,,ma poate acuza cu ceva ? multumesc anticipat