avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 461 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... rejudecarea procesului
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

rejudecarea procesului

Buna! As dori sa aflu daca rejudecarea procesului se va face la Bucuresti sau in zona unde a fost judecat initial, tinand cont ca ultimul proces a fost la Bucuresti?
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 01:46, 8 Ianuarie 2012
monicangela a scris:

mentionez ca la stadiu procesual scrie ''recurs'', dar la detalii scrie ''nefondat''.

Dupa cum spuneti, s-a inaintat un recurs la Inalta Curte care a fost respins ca nefondat.
De unde ideea ca s-a dispus rejudecarea?
Cititi-ne cu atentie decizia ICCJ, nu fragmente de pe internet care apar pe ECRIS, pentru ca dvs. le interpretati eronat.

Despre rejudecare i s-a comunicat acolo unde este arestat de catre un procuror, deoarece a avut un fel de proces sau nu stiu exact care sunt procedurile. Urmeaza sa il trimita in tara pana in 6 februarie. Momentan eu nu am la mana decizia, dar revin prin a va instiinta despre ea. Multumesc pentru raspuns!
Situatia expusa de dvs. este destul de confuza si ar fi recomandabil sa platiti un avocat care sa mearga la dosarul cauzei si sa il studieze temeinic.
Dreptul la rejudecare chiar daca se garanteaza de statul roman este supus legislatiei romane si poate exista posibilitatea sa nu beneficieze de exercitarea efectiva a acestui drept.

In alti termeni, exista si posibilitatea sa nu se incadreze din punct de vedere juridic la o rejudecare dupa extradare intrucat inteleg ca intrebarea dvs. vizeaza acest aspect.
Va multumesc pentru raspuns si pentru sfat! O seara placuta!
Cu regret , aceste amanunte nu sunt suficiente , sunt mult prea generale pentru a capata un raspuns util si la obiect.
Revenit cu situatia la care va referiti , cat mai detaliata.

Alte discuții în legătură

Rejudecare dupa extradare nicu_75 nicu_75 Buna ziua! Am fost retinut in baza unui mandat de arestare european in luna iunie 2013, fiind condamnat in 2004 la 10 ani de inchisoare cu executare(sentinta ... (vezi toată discuția)
Extradare si rejudecare proces penal daniel72 daniel72 Buna ziua, pun aceasta intrebare dupa ce am citit aproape tot ce ezista in materie, dar cum sunt multe fraze de specialitate nu am reusit sa ma ... (vezi toată discuția)
Despre un recurs adoraalina adoraalina buna ziua.ma poate ajuta cineva cu un raspuns in legatura cu o problema?sotul meua a fost arestat pt o fapta penala delapidare si fals sub semnatura privata pt ... (vezi toată discuția)