avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 473 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... rejudecarea procesului
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

rejudecarea procesului

Buna! As dori sa aflu daca rejudecarea procesului se va face la Bucuresti sau in zona unde a fost judecat initial, tinand cont ca ultimul proces a fost la Bucuresti?
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 01:46, 8 Ianuarie 2012
Buna! multumesc pentru raspunsurile acordate. Sincer nu stiu exact ce detalii sa dau.
Dosarul inculpatului a juns pana la Curtea de Casatie. A primit o pedeapsa de 5 ani inchisoare; inculpatul a plecat din tara inainte cu 3 ani de a i se da sentinta definitiva.
A fost instiintat de vreo 3 ori, cred, ca trebuie sa ia legatura cu Autoritatile Romane. Mentionez ca Autoritatile din statul respectiv unde a fost arestat stiau exact unde locuieste si ca acolo nu a creat probleme in timpul celor 8 ani de cand era acolo.
Degeaba ia legatura cu autoritatile romane.
Nu sunt deloc cooperante in astfel de cazuri.
Chiar si avocatii intampina cateodata probleme in astfel de probleme.

Doar un avocat care sa mearga la dosar va poate oferi lamuri precise.
Insa, aveti grija ca sunt destul de putini avocati care se pricep la astfel de situatii juridice.Mare atentie ce avocat va studia dosarul...ca sa nu credeti ceva si apoi sa fie altceva...
Ma refer strict la rejudecarea dupa extradare si nu la judecarea efectiva a cauzei...
Pentru ca cererea sa fie admisibila in principiu trebuie o analiza foarte atenta a dosarului si nu o analiza sumara...
Daca avocatul nu va avea timp de studierea cazului i-ar putea scapa esentialul.
Daca dosarul este complex ar trebui sa faca si copii xerox dupa dosar.
In cauze complexe numai rasfoitul dosarului in vederea selectarii pieselor dosarului poate dura mai mult decat au programul cu publicul la arhiva instantei...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Rejudecare dupa extradare nicu_75 nicu_75 Buna ziua! Am fost retinut in baza unui mandat de arestare european in luna iunie 2013, fiind condamnat in 2004 la 10 ani de inchisoare cu executare(sentinta ... (vezi toată discuția)
Extradare si rejudecare proces penal daniel72 daniel72 Buna ziua, pun aceasta intrebare dupa ce am citit aproape tot ce ezista in materie, dar cum sunt multe fraze de specialitate nu am reusit sa ma ... (vezi toată discuția)
Despre un recurs adoraalina adoraalina buna ziua.ma poate ajuta cineva cu un raspuns in legatura cu o problema?sotul meua a fost arestat pt o fapta penala delapidare si fals sub semnatura privata pt ... (vezi toată discuția)