avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1810 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Cum sa fac sa ma retrag din asociatia de proprietari ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Cum sa fac sa ma retrag din asociatia de proprietari (nu mai doresc sa fiu membru)

Buna ziua ma numesc Adrian si sunt membru al unei asociatii de proprietari din Braila.

Doresc sa stiu daca am vreo sansa din punct de vedere legislativ sa ma retrag din cadrul acestei asociatii.Pur si simplu nu mai vreau sa am statutul de membru si doresc sa platesc catre asociatie prin contract s-au conventie toate cotele parti ce imi revin .
@AdrianBraila
Ce "hotii" se intampla in asociatia dv.? Dati-ne si noua un exemplu, doua....
Toti cei care mi-au raspuns pana acum eu ii consider oameni de buna credinta dar nu stiu citi dintre iei locuiesc la bloc?
Sa va dau cateva exemple de necorectitudine (EU LE NUMESC HOTII PE FATA) din partea celor care conduc AP:

- La sedinta A.G. daca un membru vine cu mai multe delegatii din partea unui nr. de 1015 proprietari care nu pot fi prezenti la acea sedinta, totul fiind conform legii 2302007,presedintele si citiva din clica nu vor sa ia in consideratie acele delegatii perfect legale,

-una se propune si voteaza in sedinte si altceva se scrie in procesul verbal ( SE LASA LOC LIBER SI SE COMPLETEAZA DUPA ACEIA)

-se platesc diferite lucrari in cadrul AP. cu bonuri fiscale,adica daca cineva face o lucrare la asociatie cu geu i se face contract de prestari serv s-au conventie civ. plata facandu-se pe baza a mai multe bonuri fiscale cat mai multe sa iasa la socoteala.Eu va scriu adevarul si in cunostinta de cauza , am facut nenumarate demersuri si nu se ia nici o masura de aceia m-am cam saturat de iei .

-mai nou la avizier pe lista de cheltuieli la rubrica cheltuieli gospodaresti+ indemnizatii au trecut un procent ( 0.17) ani de zile era trecut detaliat atat procentul de cheltuieli gospodaresti , cat si procentul de cheltuieli cu salariile.

-daca faci o sesizare catre AP. RASPUNSIL IL PRIMESTI NIMAI DACA TE DUCI SI FACI SCANDAL

Acestea sunt numai cateva daca a-si sta sa le enumer pe toate cred ca ar dura ceva timp.

Si apropos daca am sa fac parte din comitetul executiv credeti ca eu de unul singur pot face ceva ,va inselati "pestii mari ii mananca pe cei mici" .
Cind ai la conducere numai femei si nu sunt nici tinere dar nici batrane ,ginditi si dv. ce se poate intampla.
Sesizare la primarie, serviciul specializat pentu asociatii.
Si enumerati cat mai multe.
Contestati in scris (2 exemplare, unu il luati inapoi cu numar de inregistrare si data inregistare) listele de plata in 10 zile de la afisare, presedintele e obligat sa raspunda in 7.
Daca nu primiti raspunsurile, mergeti cu sesizarile/ contestatiile la primarie si se vor urni mai repede si mai eficient.

Alti vecini ce zic?
E imposibil sa fiti singur impotriva tuturor.
AdrianBraila a scris:
Toti cei care mi-au raspuns pana acum eu ii consider oameni de buna credinta dar nu stiu citi dintre iei locuiesc la bloc?
.................................
Si apropos daca am sa fac parte din comitetul executiv credeti ca eu de unul singur pot face ceva ,va inselati "pestii mari ii mananca pe cei mici" .
Cind ai la conducere numai femei si nu sunt nici tinere dar nici batrane ,ginditi si dv. ce se poate intampla.

Pentru ca sunt unul din cei care au raspuns aici, credeti-ma ca locuiesc in acest bloc (am locuit inainte in altul) doar din anul 1984 si inca o sa mai locuiesc aici, pentru ca pe aceasta criza morala si sociala din tara noastra, am amanat deocamdata planul pentru villa.

Da, contributia dumneavoastra poate schimba multe in asociatie. Am vazut si trait de mai multe ori asemenea situatii cand un singur om a determinat schimbari majore atat la nivel micro cat si macro. Altfel daca minimalizam rolul fiecarui om, nu mai mergem deloc la alegerile din toamna lui 2012 si lasam pe cei care candideaza sa se aleaga singuri.
Apoi sa stiti ca "Omul sfinteste locul"!

Cat despre componenta comitetului executiv, pai este foarte bine daca sunt femei, acestea fiind mai inclinate spre gospodarie, spre protectia familiei, poate mai econome decat barbatii... Ce te faci cu un comitet numai de barbati ce injura, sting tzigara sub talpa, duhnesc a alcool... Daca e sa aleg, eu vreau femei!
Acum daca ar fi toate tinere, ar spune unii ca nu au experienta, cu mintea in alta parte...
Daca ar fi toate batrane iar pot spune altii ca uita repede, ca au idei fixe, preconcepute, sunt pline de experienta, te tin sub papuc...
Asa ca aveti exact doamnele potrivite "nici tinere dar nici batrane", asa cum spuneti! De ce va plangeti!?
Sper ca aici citesc oameni majori si cu simtul umorului asa ca fiind acum la sfarsitul sarbatorilor de iarna, permiteti-mi sa va spun ceva adevarat si verificat, asa cum am vazut chiar recent afisat la un restaurant ce s-a inspirat din intelepciunea populara:
Gaina batrana face zeama buna. Dar iti lasa gura apa dupa pulpele fragede de puicuta!

E greu de raspuns la intrebarea dv din final "ginditi si dv. ce se poate intampla". Eu nu as sta pe ganduri ca pleaca si le pierd. Luati-le prin surprindere, pe toate odata sau pe fiecare in parte!:vishenka::love1:
Ultima modificare: Duminică, 8 Ianuarie 2012
Adriantot, moderator
Vecinii mei toti sunt nemultumiti ,dar cand am facut sesizare colectiva la primarie nu au vrut sa semneze decat foarte putini 3 la numar ,restul au motivat ca nu vor sa se complice cu primarie ,politie si asa mai departe .Intr-un cuvant daca incerci sa deschizi ochii cuiva sa vada realitatea asa cum este ea ,s-au sa-ti strigi in gura mare nedreptatea cu toate ca vrei sa rezovi si problema altora ai toate sansele
sa nu fii bagat in seama s-au mai rau sa fii considerat dus cu pluta. Dar intr-un final daca vad ca nu se misca ceva in bine si la AP meu am sa bat pe la toate usile cu orice risc ,sper sa se faca ceva.Daca vreti sa vedeti societatea Romaneasca in toata splendoarea iei la noi la AP. o puteti vedea .Daca am sa mai raman membru pana in primavara cand ieste programata A.G am sa fac tot posibilul sa trimit inregistrarea audio video sa vedeti pe viu cam cum se conduce o ASOCIATIE DE PROPRIETARI din BRAILA.

Eu sunt sigur ca in situatia mea s-au poate si mai rau sunt mii de cetateni ai acestei tari, ma refer strict la cei care locuiesc in
condominii, dar ori din comoditate ,nepasare s-au lasitate nu vor sa-si faca cunoscute problemele. Ca sa rezolvi ceva care tine de comunitate nu poti face nimic singur trebuie sa fii unit, ceia ce in zile noastre nu prea mai intalnesti.


Multumesc foarte mult pentru raspuns tizule.
Si nu te pot contrazice fiecare cu parerea lui ,eu sa stii ca nu sunt misogin si chiar nu am nimic cu nici o categorie de virsta referitor la sexul frumos.
Dar a-si dori din tot sufletul sa pot face un transfer de presedinta,cenzora,administratora si inca cele 3 femei din comitetil executiv catre AP DUMNEAVOASTRA SI VICEVERSA. Dar acest lucru nu ieste posibil asa ca fiecare cu ce are mai bun s-au mai rau pana la noile alegeri di primavara (LA ag. de la mine )
Ultima modificare: Luni, 9 Ianuarie 2012
Adriantot, moderator

Alte discuții în legătură

Nelamurire angelica82 angelica82 Buna ziua.Locuiesc pe o scara cu 116 persoaneAm mai multe nelamuriri ..si anume:este obligatori sa existe mai multi menbri la asocioatia de locatrai,Inafara de ... (vezi toată discuția)
Este legal ? mezzo 61 mezzo 61 de o perioada aprox 6 luni , platim intretinerea si o suma pentru fondul de reparatii .inca de la inceput presedinta si administratora - este o echipa nou ... (vezi toată discuția)
Sotia adminstrator- sot presedinte asociatie-conflict de interese? ContSters292568 ContSters292568 Buna ziua, am si eu o intreabare la care sper ca cei care stiti ma veti si lamuri,si anume, locuiesc intr\'un imobil format din 2 scari de bloc,este o ... (vezi toată discuția)