avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 472 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Plata cheltuieli administratie
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Plata cheltuieli administratie

Buna ziua!
la mijlocul lui noiembrie am vandut o garsoniera prin programul prima casa. Avand in vedere ca noi avem mari probleme financiare am convenit cu noii proprietari ca se vor ocupa ei de plata cheluielilor la bloc incepand cu luna septembrie 2011 (adica 3 luni) chiar daca ei au intrat in apartament spre sfarsitul lui decembrie. Intelegerea a fost verbala si ei au acceptat acest lucru datorita faptului ca noi am asteptat dupa ei 2 luni acceptarea dosarului de catre banca. Acum bineinteles ca sunt probleme si ei nu vor sa achite cheluielile iar administratorul ma suna pe mine dupa bani. Pot avea probleme daca nu fac plata? Actele sunt finalizate iar noi nu mai avem nici un act legat de vechea proprietate. Stiu ca teoretic ar trebui noi sa platim insa am avut o intelegere si mi s-ar parea normal sa se respecte asa cum si noi am facut tot ceea ce a fost necesar pt a avuta noii proprietari in definitivarea dosarului ”prima casa” si nu au fost putine acte si nici putine drumuri va rog sa ma credeti. Va multumesc
Puteti apela la un expert-contabil de la CECCAR. Auditul trebuie sa-l achitati din fondurile asociatiei si apoi, in functie de rezultate, mergeti in instanta si cereti recuperarea acestei cheltuieli de la cei vinovati, fie ramaneti cu cheltuiala facuta si cu...cu linistea-n suflet. :)
De regula administratorul nu poate angaja cheltuieli fara acordul comitetului executiv si aprobarea presedintelui asociatiei.
De aceea cred ca "nemultumirea generala" se indreapta impotriva conducerii asociatiei si nu impotriva unui administrator.
In aceasta situatie puteti contesta anumite sume afisate si solicita explicatii.
Cenzorul asociatiei poate sa va dea explicatii si poate verifica sesizarea dumneavoastra.
Un expert din afara asociatie, ca sa fie platit de asociatie, ar trebui angajat chiar de catre presedinte, ceea ce cred ca este greu de conceput.
De regula cel care doreste efectuarea unei expertize, trebuie sa o si plateasca.
Aceste sunt expertize extrajudiciare si nu pot constitui baza de judecata in instanta, dar poate scoate la lumina adevarul. In functie de rezultatul expertizei extrajudiciare va decideti apoi daca mergeti sau nu in instanta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Restante fost proprietar KinDreD KinDreD Am achizitionat un apt recent si la prima intalnire cu administratorul am fost informat ca fostii proprietari au o \"restanta\" de 356 de m3 apa rece. Cel mai ... (vezi toată discuția)
Contract de vanzare-cumparare bojeioana bojeioana Buna, de curand am achizitionat un apartament si printre actele necesare a fost nevoie si de adeverinta de la asociatia de proprietari cum ca acest imobil nu ... (vezi toată discuția)
Nerespectarea clauzelor din contractul de vanzare-cumpare nick20_2005 nick20_2005 Buna ziua! Am cumparat de curand un apartament cu 3 camere confort 2 si am probleme cu fostul proprietar. Acesta de la data semnarii ... (vezi toată discuția)