Eu am participat la fiecare A.G. a proprietarilor de vre-o 30 ani, insa asa cum v-am spus, la noi nu se obisnueste asa ceva...
Ca o pata de culoare, in urma cu vre-o 20 ani (parca inaite de marele eveniment), presedintele de atunci il pune ”cel mic” sa propuna, cu ocazia zilei de 8 martie, o ”mica atentie” pentru 4 femei, salariatele asociatiei: casiera si 3 fem. de servici.
Mi-aduc aminte si-acum, atentia consta in cate o pereche de ciorapi subtiri absolut obisnuiti, nu cine stie ce (dvs. femeile cunoasteti, ciorapii erau niste plicuri de celofan) si cate un mic buchetel de flori de primavara. Sigur, saracul om a facut ce-a facut, adica a purtat o mica discutie cu vre-o trei membri activi ai com executiv, a si scris cateva randuri in caietul de sedinte, deci a avut sa zicem aprobarea de rigoare. A procurat cele 4 perechi de ciorapi pentru care a luat bon de la pravalie, a cumparat ”din colt” 4 buchetele de flori si mandru nevoie mare, a convocat personalul angajat si le-a inmanat ”premiul”, cam 15 lei/persoana...
In doua zile au aflat toti locatarii ca la asociatie s-au dat premii la personal! Geaba a incercat omul sa explice ce si cum - nu a avut cu cine. Mai mult, pentru flori nu a avut bon de decontare, astfel incat noi cei din com. executiv am ”decontat”cred ca vre-o 15 lei. Si atunci asociatia noastra avea in componenta peste 500 de apartamente si vre-o 1500 persoane! Cum ai fi facut impartirea, cel mai mult ar fi fost repartizat unui apartament suma de 0,14 lei.
Din aceasta cauza omul a demisionat si de-atunci, chiar ca nu s-a mai pus problema de vre-un premiu la asociatie!
........................................
Mai sus v-am intrebat, dar nu ati raspuns: Este vorba de o suma mare sau asa din principiu puneti intrebarea?
Din acest motiv consider ca tema supusa dezbaterii, chiar are obiect!
Noi acordam asemenea sume tuturor celor care sunt in comitet, cenzor, administrator, in afara de salariu sau indemnizatia lunara obisnuita. Am acordat si femeilor de serviciu cand erau angajatele asociatiei (cate jumatate de salariu la Paste si la Craciun). Acum nu mai avem femei de serviciu angajate, ci o firma care face curat.
Mult sau putin... sunt 2 notiuni abstracte. Daca cineva are multa mancare, nu poate manca tot, deci mananca putin. Daca are putin, mananca putin, pentru ca atat are. Deci indiferent cat mananca cineva , intotdeauna mananca putin.:(