Am o plangere penala inregistrata in iunie 2008 care se afla in cercetare la Serviciul de Investigare a Fraudelor. De atunci am dat numeroase telefoane pentru a afla stadiul cercetarii. Dosarul a tot fost amanat fiind schimbate organele de cercetare de cel putin vreo cinci ori. Anul trecut in martie am facut solicitare in scris in legatura cu stadiul dosarului. In o saptamana de la solicitare s-a constituit comisia rogatorie despre care mi se spusese inca de un an inainte ca se va constitui. Se pare ca adresele scrise au ceva valoare.
Totusi, as vrea sa stiu daca, fapta (inselaciune) se poate prescrie daca SIF-ul nu finalizeaza dosarul.
Pot face plangere impotriva tergiversarii solutionarii dosarului?
Cu multumiri!
domnule avocat va contrazic si este doar parerea mea personala si tin sa subliniez acest fapt .
sunt o persoana care fara sa vreau ma invirt prin prisma serviciului pe linga nasul avocatilor procurorilor ,judecatorilor politistilor .nu fac parte din oameni care sa mearga la tribunal pentru orce aberatie ,desi asa este civilizat iar legea este mai presus de orce ,asa este intrun stat civilizat .
Am stat si 24 de ore cu procurori ,politisti si avocati in diverse situati si nu o data in douazeci de ani de activitate .
Nu este niciun fel de aluzie daca va spun ca 80 % din aceste cercetari sunt bataie de joc la adresa justitiiei din care dumneavoastra profitati si de pe urma procurorilor si de pe urma celor implicati .
Nu este justitie decit pentru cei care au banii ,nu am vazut nicio firma de caritate a avocatilor care sa scoata un batrinel din impas cu hoti de casae etc
nu am vazut niciun avocat care sa lupte pentru femeile care au copii si statul le refuza demnitatea de mama etc
si exemplele pot continua
deasemenea va pot pune la dispozitie averatii ale procurorilor care intr-o singura rezolutie da doua decizii una la art 10lit D cpp si alta la art 10 lit A si culmea cu explicatii inocente ,nici macar nu au citit plingerea initiala
Sau poate vreti sa stiti cum lucreaza la scaune procurori de la etajul 6 si 7
sau vreti sa stiti care sunt afacerile din sala de asteptare avocati de la tribunal
Cu respect nu ne faceti inocenti
Haideti sa-i informam impreuna cu diferitele situatii expuse pentru a sti ce si cum sa faca
haideti sa le spunem adevarul
Nu este justitie numai pentru cei care au bani.
Chestiunea cu banii este in general la nivel inalt si nu la nivele mici...
Exista justitie si pentru cei care sunt nevinovati.
Pana acum nu am vazut niciun dosar in care un nevinovat sa fie condamnat in final chiar daca avea si ani grei de executat.
Justitia functioneaza.
Eu nu profit decat de greselile procurorilor si a politistilor.Este normal sa fie asa deoarece si organul de ancheta profita de avocati daca nu sunt pregatiti.Si consecintele le suprta clientii.
Exista o lupta si nu se poate ca totul sa fie chiar asa de echitabil in faza de urmarire penala.
Exista echitate la instante.
Nu cred ca este o bataie de joc ancheta.Se incearca de organ a se face bine ancheta, dar sunt avocati care pun bete in roate, nu sunt probe, etc...
Exista probleme cu anumite motivari dar nu este problema mea.
Exista cai legale de atac.
Cat priveste lupta pentru mame, etc, intotdeauna pe forum le recomand persoanelor sa isi caute avocati tineri, dar oamenii vor avocati cu experienta.Este problema lor daca nu ma asculta.Avocatii tineri se lupta mai mult au mai multa dorinta de a se lupta si chiar si fara bani multi.
Eu nu ma consider tanar sub aspect profesional ( ca sa fiu explicit )
Adevarul este ca toti vor sa isi angajeze avocati cu relatii cand in realitate avocatii cu relatii
sunt foarte foarte, putini si nu multi asa cum se tot aude.Toti se plang de coruptie dar vor coruptie.Romania le ofera o mare teapa...deoarece coruptia este la nivel inalt.
Eu stiu foarte bine toate situatiile expuse de dvs. insa parerea mea este diferita.
Poate ca privim lucrurile din unghiuri diferite.
Eu sunt unul din cei care nu ma plang de justitia din Romania.Adica justitia functioneaza ( ma refer la justitia penala)
Dar ca sa nu ma plang fac ceva eforturi deoarece altfel ar exista si pentru mine riscul sa ma plang...
Referitor la chestiunea cu tergiversarea in marea majoritate a cazurilor aprecierile sunt corecte dupa parerea mea.
Pentru raspunsuri concrete trebuie studiat materialul probatoriu deoarece altfel este greu de spus si exista riscul de a se da raspunsuri eronate.
in sfirsit avem puncte comune
Sunt situatii si situatii in fiecare dosar penal ,insa nu este acceptabil ca un furt banal de utilaj sa dureze 7 ani de cercetari iar dupa 7 ani sa se dea NUP pe art 10 lit d iar cind se face dovada ca este gresit se schimba rezolutia si se invoca 284 cpp nu sa facut in termen legal .
Discutam de incompetenta a procurorilor care nu stiu sa citeasca sau care cred ca fenteaza justitiabilul dar problema se pune daca este un novice care nu stie prea multe si care nu dispune de resurse sa se lupte cu acestia
despre care justitie discutam cind procurorul este obligat sa cerceteze si el minte mai mult de cit infractorul si am exemplu pe acte scris semnat de procuror ,pina si infractorul recunoaste ca procurorul minte ,unde ne aflam cu justitia ,in ce hal se poate discuta de justitie cind procurori ascund fapte si acte in dosare penale si repet am dovada semnata de procuror .acestiia sunt in discutie si cum sa facem ca sa fortam sa-si faca datoria de procuror si sa nu incalce cp si cpp .
cu respect