Am o plangere penala inregistrata in iunie 2008 care se afla in cercetare la Serviciul de Investigare a Fraudelor. De atunci am dat numeroase telefoane pentru a afla stadiul cercetarii. Dosarul a tot fost amanat fiind schimbate organele de cercetare de cel putin vreo cinci ori. Anul trecut in martie am facut solicitare in scris in legatura cu stadiul dosarului. In o saptamana de la solicitare s-a constituit comisia rogatorie despre care mi se spusese inca de un an inainte ca se va constitui. Se pare ca adresele scrise au ceva valoare.
Totusi, as vrea sa stiu daca, fapta (inselaciune) se poate prescrie daca SIF-ul nu finalizeaza dosarul.
Pot face plangere impotriva tergiversarii solutionarii dosarului?
Cu multumiri!
Problema abordata mai sus este una generala si se pare ca nu isi gaseste rezolvare pe cale legala in aceasta tara.
Parerea mea este ca orice forma de a reclama un magistrat-procuror sau judecator- este o pierdere de timp in Romania. Atata timp cat legea nu pedepseste faptele savarsite de magistrati in exercitiul functiunii, nu se poate face mare lucru. In afara de a agita apele si de a crea antipatii si chiar de starni o dorinta de razbunare din partea celor reclamati nu puteti face.
Din pacate nici avocatul nu va poate ajuta cu mai mult. Si el are o putere limitata in a influenta mersul cercetarilor. Si el poate produce aceleasi efecte: antipatii, razbunare, etc. si in plus mai si face parte din sistem. A pune avocatul sa intre in lupta directa cu organele de cercetre si urmarire penala, ii poate aduce insatisfactii in alte dosare mult mai usoare.
Asa ca, sfatul meu este sa nu va consumati pretiosul timp in a face reclamatii la CSM, Parchetul General, Presedintele Romaniei, Avocatul Poporului. Veti alimenta cu buna stiinta un sistem bolnav. Singura solutie e ca atunci cand sunteti chemati la vot sa puneti stampila pe cine trebuie. Si daca nici atunci nu se rezolva, mai avem sansa cu o noua Revolutie,
Din pacate nici avocatul nu va poate ajuta cu mai mult. Si el are o putere limitata in a influenta mersul cercetarilor. Si el poate produce aceleasi efecte: antipatii, razbunare, etc. si in plus mai si face parte din sistem. A pune avocatul sa intre in lupta directa cu organele de cercetre si urmarire penala, ii poate aduce insatisfactii in alte dosare mult mai usoare.
"problema e generala" dar il doare pe fiecare in parte si e normal sa doresti rezolvarea LEGALA, ca individ. Falsele Antipatii sunt problemele personale ale unora, care nu sunt profesionisti.
Nu va speriati de antipatii, ele vor exista intotdeauna.
Desigur puterea politica ne influenteaza si determina in mod direct viata TUTUROR, cum in mod corect s-a afirmat, dar ....la modul de constiinta, nu de Rezolvare individuala, a unei probleme in prezentul imediat si personal.
Faceti toate demersurile corecte posibile si legale.
Scopul avocatului este sa castige procesul clientului... pana la capat, si nu altul.
Referitor la prescriere in cazul faptelor in forma continuata ( ex uz de fals ) termenul curge de la data ultimei utilizari a falsului ( de ex daca a fost utilizat intr-un proces in urma caruia au rezultat avantaje patrimoniale termenul curge atat timp cat exista status quo a situtiei patrimoniale.