Cateva raspunsuri:
1) verdictul din civil nu atarna in penal - vedeti art 22 Cod proc
2) raspunzand Dlui Avocat Mihai-Jus: orice fapta se prescrie in termenul de prescriptie... cu exceptia cazului cand tergiversarea se datoreaza organelor Statului (adica, insusi organului chemat sa faca ancheta); asa a statuat CEDO. Vedeti in acest sens:
[ link extern ]
[ link extern ]
Jurisprudenta CEDO (citez):
In final, Curtea a aratat ca plimbarea dosarului pe la Parchete si instante timp de trei ani, fara a avea o solutie care sa nu poata fi contestata sub aspectul legalitatii si veridicitatii reprezinta o incalcare pe forma a Articolului 3 din Conventie. “
Curtea aminteste jurisprudenta pe aceste tipuri de cauze, conform careia nu se poate spune ca autoritatile au actionat cu o promptitudine suficienta si diligenta rezonabila, atata timp cat cauza a ajuns sa fie finalizata prin iesirea din termenul de prescriptie”.
Asadar, practica asa de iubita de catre "organele de cercetare" romanesti, care in realitate sunt o rusine pe obrazul tarii si al intregii Europe, ramasita a vremurilor de dinainte de decembrie 1989, si anume de a trage de timp pana la prescriptie, nu se mai poate aplica.
Dupa parerea mea, dvs. ar trebui sa faceti si o plangere la Avocatul Poporului, aratand ce se intampla si cum atat politistul cat si procurorul trag de timp ca sa invoce prescriptia. Ce aveti de pierdut? Vedeti si dvs. ca se incalca art. 3 din Conventia EDO si deci este un motiv pentru Avocatul Poporului sa se amestece.