avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 410 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Plangere impotriva tergiversarii anchetei penale
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Plangere impotriva tergiversarii anchetei penale

Am o plangere penala inregistrata in iunie 2008 care se afla in cercetare la Serviciul de Investigare a Fraudelor. De atunci am dat numeroase telefoane pentru a afla stadiul cercetarii. Dosarul a tot fost amanat fiind schimbate organele de cercetare de cel putin vreo cinci ori. Anul trecut in martie am facut solicitare in scris in legatura cu stadiul dosarului. In o saptamana de la solicitare s-a constituit comisia rogatorie despre care mi se spusese inca de un an inainte ca se va constitui. Se pare ca adresele scrise au ceva valoare.
Totusi, as vrea sa stiu daca, fapta (inselaciune) se poate prescrie daca SIF-ul nu finalizeaza dosarul.
Pot face plangere impotriva tergiversarii solutionarii dosarului?
Cu multumiri!
Cel mai recent răspuns: dynsky , utilizator 11:21, 11 Februarie 2012
tergiversarile sunt un aspect in favoarea celui care invoca aceste tergiversari, (la cedo)

pentru simplitate obtineti raspunsurile la mai multe petitii printro singura petitie generala adresata Avocatul poporului. Ulterior vedeti cum va descurcati.
Cu ceva timp in urma am primit de la un coleg de pe acest forum un raspuns straniu referitor la plangerile impotriva procurorilor de tergiversare a dosarelor. Imi spunea ca nu are rost sa fac aceste plangeri pentru ca alimentez un sistem bolnav si ca eu sunt principalul vinovat pentru ca nu inteleg acest lucru. I-am raspuns ca nu ma voi lasa pana ce nu se va afla adevarul in cazul meu.
Acum incep sa-l inteleg pe acel coleg de forum. Toate plangerile mele la instantele amintite mai sus(nici nu stiu daca mai exista una la care sa nu fi facut) au avut rezultate egale cu zero. Dar insuccesul personal nu m-a durut atat de mult. M-a durut modul in care am primit raspunsurile la plangerile mele. Cuvantul gretos nu e de ajuns pentru a caracteriza modul in care se raspunde la aceste plangeri. Felul in care se apara cei ce fac parte din acest sistem este rusinos. Ne cred prostii lor. Eu am impresia ca ne desconsidera total, iar puterea de care beneficiaza ii orbeste pe acesti oameni( oare chiar sunt oameni?). O alta explicatie ar fi ca sistemul i-a innobilat atat de mult incat trebuie recompensat. Dar pretul e mult prea mare.
Eu unul mi-am pierdut increderea in justitia din Romania. Poate doar CEDO sa mai faca ceva lumina...Dar pana cand?
Ultima modificare: Joi, 12 Ianuarie 2012
florindbro, utilizator
Pana la capat.

Trebuie sa te duci in afara tarii ca sa fii considerat om.

Din ce spuneti evident nu ati fost la cedo.

In Romania daca esti muscat de caini nu esti considerat om si nu meriti despagubiri, pt ca nu se considera ceva grav.

La CEDO se recunoaste ca aveti dreptul sa fiti muscat de caini si sa vi se recunoasca durerea suferita ca om. In afara tarii vi se va da dreptate pentru toot ce ati suferit.

Personal inca nu am aflat care este definitia tergiversarii. (termene date inutil si repetitiv sau distanta intre termene inutil de mare asupra carora nu ai nici o influenta?)

Exista condamnari deja date pt tergiversari la CEDO

Consider ca puteti sa va adresati CEDO inca inainte de inceperea procesului pt tergiversare si descrieti exact ce nedreptati vi se fac si cine vi le face.

Evident nici un avocat nu va fi de acord cu asta.... important e ce raspunde CEDO, chiar daca nu a inceput nici un proces...dar tergiversare insasi ESTE si exista. Inechitatea deja s-a produs, chiar in lipsa unui proces.
Ultima modificare: Joi, 12 Ianuarie 2012
ContSters83715, utilizator
anchete ineficiente sunt ca si castigate la cedo

succes

[ link extern ]
macovei2000 a scris:

nu stiu sa caut spete , unde ar trebui sa caut ...

Puteti parcurge site-ul oficial al instantei care sustineti ca "se recunoaste ca aveti dreptul ...."

Alte discuții în legătură

Chemare in judecata a statului roman ContSters25688 ContSters25688 Pot da in judecata statul Roman la CEDO pentru ca o cercetare penala pentru vatamare corporala art. 181 c.p. (30 zile ingrijire medicala) nu s-a incheiat nici ... (vezi toată discuția)
Nup la omor calificat ana-bianca ana-bianca Buna Ziua! Sunt sotia tanarului din Braila impuscat in cap de catre cei din IGPR, dintr-o confuzie, poate stiti cazul. Dupa 1 an si 10 luni, de la o ... (vezi toată discuția)
Plangerea impotriva procurorului pentru tergiversarea solutionarii dosarului florindbro florindbro Plangerea impotriva procurorului care tergiverseaza solutionarea unui dosar penal unde se depune? Procurorul activeaza la parchetul de pe langa o ... (vezi toată discuția)