avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 393 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Plangere impotriva tergiversarii anchetei penale
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Plangere impotriva tergiversarii anchetei penale

Am o plangere penala inregistrata in iunie 2008 care se afla in cercetare la Serviciul de Investigare a Fraudelor. De atunci am dat numeroase telefoane pentru a afla stadiul cercetarii. Dosarul a tot fost amanat fiind schimbate organele de cercetare de cel putin vreo cinci ori. Anul trecut in martie am facut solicitare in scris in legatura cu stadiul dosarului. In o saptamana de la solicitare s-a constituit comisia rogatorie despre care mi se spusese inca de un an inainte ca se va constitui. Se pare ca adresele scrise au ceva valoare.
Totusi, as vrea sa stiu daca, fapta (inselaciune) se poate prescrie daca SIF-ul nu finalizeaza dosarul.
Pot face plangere impotriva tergiversarii solutionarii dosarului?
Cu multumiri!
Cel mai recent răspuns: dynsky , utilizator 11:21, 11 Februarie 2012
multumesc ptr raspuns.
luptator.cu.pana a scris:

si in final a facut plangere la CEDO, unde, peste cativa ani, cand se va judeca, amarata de Romanie va fi obligata la plata despagubirilor, pentru niste netrebnici de juzi

Pana ca CEDO sa oblige statul Roman la plata despagubirilor,aveti certitudinea ca cererea,in prima faza va fi admisibila?

pt lipsa tergiversarii preschimbarea termenului trebuia ceruta de avocat.....nu de client. propriul avocat nu te apara in Romania...nu duce la indepliniri toate formalitatile....esti lipsit de aparare in fata tergiversarii, in fata statului, iar acest lucru ajunge la cedo si, evident, va trece de admisibilitate.
ynocentta a scris:

luptator.cu.pana a scris:

si in final a facut plangere la CEDO, unde, peste cativa ani, cand se va judeca, amarata de Romanie va fi obligata la plata despagubirilor, pentru niste netrebnici de juzi

Pana ca CEDO sa oblige statul Roman la plata despagubirilor,aveti certitudinea ca cererea,in prima faza va fi admisibila?

Nu, si nu stiu cat de bine a facut cererea prietenul meu. Dar cunoscandu-l, inclin sa cred ca a respectat procedura CEDO; si ce i s-a intamplat contine destul "material" pentru a fi retinuta plangerea (e totusi CEDO, nu Romania).
cu tot respectul pentru avocati ,am suit acest subiect in prim plan ,pentru a face front comun cu totii pentru a lupta impotriva celor care nu respecta legea ,drepturile noastre constitutionale ,dreptul la viata si la proprietate ,mai mult puteti fi orcind in locul meu si desi exercit o meserie care ma obliga sa va ajut sa fac asemenea dumneavoastra .
cu tot respectul nimeni cind e la ananghie nu-si doreste sa ajunga in fata judecatorului ,decit daca este infractor si asta este pentru el o meserie ,nimeni .....dar nimeni nu doreste sa va faceti meseria pe pomeni cu coliva si luminari ,dar faptul ca va luati onorariul care il percepeti si apoi in sala de asteptare in tribunal faceti jocul care va convine mai bine intre dumneavoastra si colegi,pe diferite dosare care le aveti in contradictoriu cu colegul de facultate ,mi se pare odios ,apoi cu seninatate apareti in fata judecatorului aratind cit de mult luptati pentru inocentii pe care deja ia-ti vindut ma apuca groaza ,acelasi tipar se produce si in fata procurorilor fosti colegi de facultate si de prietenii.Am invatat sa lupt singur cu acestia si mai cu ajutorul unor colegi de pe acest sait bine voitori si mai cu ajutorul saitului juristprudenta .com am reusit cu toate stradanile si chinurile prin care am trecut si pe care le mai am de trecut sa recuperez atentie fara avocati (doi la numar )bunuri care mi-au fost furate ,si distruse .Am reusit sa ma lupt cu procurorii (balanescu) care in fata judecatorului a recunoscut ca nu au cercetat nimic in fapt 2781.Promit sa pun la dispozitie si am sa o fac benevol tot pe acest sait toate cererile si modurile de atac pe care le stiu impotriva procurorilor si avocatilor care nu-si dau interesul si ne considera o patura sociala aducatoare de benefici doar pentru ei .Ineptiile unor procurorii sunt halucinante si mizeaza pe lipsa banilor cu care sa angajam un avocat care pina la urma o sa-ti ia si bani imprumutati .am sa dau un exemplu pe care pe care poate multi o sa-l intilniti in viata asta in fata ,,justitiei " Dosar solutionat cu NUP art 10 lit d cpp lipseste un element constitutiv ,,persoana" a declarat ca este coproprietar .Procese in paralel si recunoaste in final ca nu este si nu a fost coproprietar ,actele invocate au fost falsificate si desfintate de instanta .cer redeschiderea dosarului conform 228 al 7 cpp procuraturii si ce credeti sunt plimbat prin instanta 5 luni de zile precum ca plingerea este o plingere pe 2781 si ca a expirat termenul de depunere ,instanta hotareste pe motive clare ca este art 228 invocat si trimite procuraturii dosarul in vederea hotaririi cu privire la cerere.,procurorul dupa 6 luni trimite rezolutie de NUP deoarece plingerea nu a fost depusa prima data in termenul legal adica 60 de zile de la data constatarii. de la data constatarii faptei si pina la depunerea plingeri in fapt au trecut 12 zile .aceste aspecte sunt de netolerat sa trimiti o rezolutie fara sa verifici ce scrie in ea sau sa minti ca procuror mai mult decit infractorul este strigator la cer .Domnilor asupra acestora va propun sa luptati si sa invatati si pe alti sa lupte
cu exemple si din experienta dumneavoastra .
,,,,,,CU prostul sa nu te pui ca are mintea odihnita""""

Alte discuții în legătură

Chemare in judecata a statului roman ContSters25688 ContSters25688 Pot da in judecata statul Roman la CEDO pentru ca o cercetare penala pentru vatamare corporala art. 181 c.p. (30 zile ingrijire medicala) nu s-a incheiat nici ... (vezi toată discuția)
Nup la omor calificat ana-bianca ana-bianca Buna Ziua! Sunt sotia tanarului din Braila impuscat in cap de catre cei din IGPR, dintr-o confuzie, poate stiti cazul. Dupa 1 an si 10 luni, de la o ... (vezi toată discuția)
Plangerea impotriva procurorului pentru tergiversarea solutionarii dosarului florindbro florindbro Plangerea impotriva procurorului care tergiverseaza solutionarea unui dosar penal unde se depune? Procurorul activeaza la parchetul de pe langa o ... (vezi toată discuția)