avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 399 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Radiografia buclucasa. Cui ii apartine ?
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Radiografia buclucasa. Cui ii apartine ?

Buna seara,

Fac oficiul sa caut aici o rezolvare a unei discutii care a aparut intr-un cerc de amici si cunostinte. In mod clar, aspectul legal conteaza si ca atare cer ajutorul unor persoane de specialitate.

Asadar, e vorba despre proprietatea asupra unei radiografii dentare. O prietena de-a mea s-a dus la medicul stomatolog, acesta i-a spus sa-si faca o radiografie a unui dinte, ea s-a dus la un laborator, a platit cu chitanta, a dat filmul medicului si, dupa vreo luna, i-a cerut filmul inapoi.

Medicul a refuzat-o, spunand ca el a participat acum doua saptamani la un curs unde li s-a spus ca neaparat sa nu dea radiografiile inapoi oamenilor, ca cica asa e legea, ca e nevoie de ele la dosarul medical.

Repet, radiografia a fost facuta inafara cabinetului medical, a fost platita de pacienta. Nu cred ca are vreo importanta la ce ii trebuie prietenei mele acest film. Important e ce spune legea. Asadar, ceva cumparat de mine si inmanat medicului ca sa il ajute sa isi faca meseria, devina proprietatea acestuia ?

Mai adaug ca la predarea filmului nu s-au semnat acte de niciun fel. Prietena mea este decisa sa il reclame pe medic la politie, la OPC si la Colegiul Medicilor, fiind de parere ca este bunul ei, platit de catre ea, si ca nu poate exista o lege care ii incalca dreptul de a-si revendica si obtine bunul platit.

Asadar, vreo opinie ? Exista asemenea legislatie care permite medicului sa tina in cabinet ce iti apartine ?
Ultima modificare: Marți, 10 Ianuarie 2012
noiklosa, utilizator
Cel mai recent răspuns: lorella , utilizator 14:00, 19 Ianuarie 2012
Nu am mai auzit pana acum ca un medic sa retina originalul, sau sa insiste pentru asta. De cate ori mi-am facut analize medicale, pe baza carora medicul de familie mi- a dat si retete, acesta m-a pus sa fac fotocopii la rezultatele analizelor, pe care acesta le- a atasat la dosarul meu. Originalele le am si acum acasa. Inclusiv radiografiile.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Problema cu un stomatolog pubela pubela buna ziua am un mare necaz si as vrea sa stiu daca am sorti de izbanda in 2008 m-am adresat unui medic dentist pt mai multe probleme dentare. in urma ... (vezi toată discuția)
Spațiul pentru un cabinet stomatologic Ion.Me Ion.Me Buna ziua tuturor! Unde as putea gasi cele mai noi si relevante informatii despre regulamentul in ceea ce priveste spatiul pentru un cabinet stomatologic? Care ... (vezi toată discuția)
Recuperare suma cabinet medical lucrare efectuată defectuos. ... Daniel T. Daniel T. Recuperare suma cabinet medical lucrare efectuată defectuos. Buna ziua! In urma cu 2 ani am început o lucrare la o măsea cariata. Varianta pe care mi a ... (vezi toată discuția)