Buna ziua. Am fost dat in judecata pt plata penalitatilor in suma de 7700 ron, asociatia de proprietari intemeindu-si actiunea in instanta pe raspundere civila delictuala. Mentionez ca am achitat 10500, suma reprezentand debitul fara aceste penalitati. A fost adoptat acel act normativ pt anul 2011 - 2012 prin care cei care achita datoria sunt absolviti de plata penalitatilor? In cazul in care pierd si solicit acordarea unui termen de gratie, in cat timp ar trebui sa achit aceste penalitati?( 3 luni, 2 ani?) Multumesc anticipat
@elga50
Am precizat concret ca neaplicarea de catre asociatia de proprietari de penalitati demonstreeaza necunoasterea si nerespoectarea normelor in vigoare vezi art 49 din l nr 230/2007
Asfel de practica de acumulare de restante , neaplicarea de penalitati de catre asociatia de proprietari este o practica curenta care secatueste fondurile asociatiei de proprietari-demonstreaza dezinteres din partea reprezentantilor legali ai asociatiei si de multe ori conduce la dispute intre proprietarii bun si rau platnici sau ,in alte cazuri la sistarea furnizarii de utilitati publice de catre furnizorii de servicii
Sunt numeroase cazurile in care asociatia de proprietari pentru a proteja interesele unui rau platnic sau unui numar mic de restantieri, intelege sa achite in termen facturile la utilitati,consumand in mod abuziv fondurile apartinand proprietarilor bun platnici
Nu, neaplicarea sistemului de penalizari inseamna pur si simplu ca proprietarii nu au dorit sa infiinteze un asemenea sistem de penalizare. Deci nu este obligatoriu, ci optional.
Ba da, dar asta e si vina presedintelui care nu i-a lamurit pe oameni de necesitatea instituirii unui asemenea sistem de penalizare. Dar sunt asociatii unde chiar nu se doreste aceasta. Acolo unde majoritatea care participa la AG sunt restantieri si care nu au un interes in a exista penalizari.
Fond de rulment
user43
In asociatia de proprietari ,din care fac parte , fondul de rulment apare trecut in cheltuielile de intretinere curenta, generand astfel penalitati ptr ... (vezi toată discuția)