avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 544 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... cum incadrez cor un muncitor responsabil de "programul ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

cum incadrez cor un muncitor responsabil de "programul de apa" intr-o comuna?

sus numitul muncitor este "responsabil de apa" (program pompe de apa), studii generale, nu stiu ce cod cor i s-ar potrivi. ajutor va rog
Cel mai recent răspuns: Nicoleta Ilea , Consultant resurse umane 20:34, 22 Octombrie 2008
totusi, legea 76/2002, art.113, zice: constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenda 1500-2500 lei neutilizarea clasificarii ocupatiilor din romania, sau aceasta lege a fost abrogata cumva?
tocmai ca avem COR, avem lege care obliga incadrarea salariatilor conform COR si avem si amenzi stabilite, de aceea as vrea sa incadram persoana pe un cod corect si conform studiilor, ca sa nu apara discutii
Intr-adevar, Legea 76/2002 prevede:
Art. 15. - Utilizarea Clasificarii ocupatiilor din Romania este obligatorie la completarea documentelor oficiale.
Art. 113. - Constituie contraventie urmatoarele fapte:
b) neutilizarea Clasificarii ocupatiilor din Romania prevazute la art. 15;

Interpretarea este urmatoarea: in documente oficiale (lista locurilor de munca vacante, contracte individuale de munca etc.), sa folosesc, obligatoriu, denumirile ocupatiilor din COR si nu unele inventate. Contraventia de la art.113 lit.b la asta se refera: sa folosesc denumirea din COR, nu nivelul de studii.
Daca avem nevoie de o ocupatie noua, utila, exita posibilitatea legala de a completa COR, prin adresarea catre INS si Ministerul muncii a unor formulare justificative.
De ce nu-l incadrati muncitor necalificat .... daca doriti sa va luati dupa studii, iar in fisa postului ii treceti aceste atributiuni
Poate ar trebui sa intrebati angajatul daca a mai treminat vreo scoala, vedeti ce scrie si in cartea de munca.
La itm m-am lovit de faptul ca trebuie trecut codul COR chiar daca este incadrat ca muncitor necalificat.
Nu stiu cat de legala este solicitarea celor de la ITM sa se inscrie in c.i.m. codul COR ..... in modelul cadru al c.i.m. nu este prevazut asa ceva ...:)

Alte discuții în legătură

Daca poate cineva sa ma lamureasca lavi_marcos lavi_marcos sunt angajata de 1 an si 3 luni la o firma particulara care comercializeaza profile pvc. nu am studii superioare si nici macar medii, am terminat sc. ... (vezi toată discuția)
Problema de salarizare monikastanca monikastanca Buna ziua, ma confrunt cu o problema . Sung angajata intr_o institute de invatamant. Sung angajata pe functia de operator 1, dar LA COR este codul 422304. Se ... (vezi toată discuția)
Cod cor gresit claudiadar claudiadar Bună seara. S-a inregistrat greșit în contract și în Revisal funcția de Asistent medical generalist. Mai exact , cod COR 222101 care presupune sa ai ... (vezi toată discuția)