avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 406 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Testament sau act de vanzare-cumparare?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Testament sau act de vanzare-cumparare?

Sotul are o fata recunoscuta dintr-o alta casatorie,si sotia are o fata tot din fosta casatorie.Sotul vrea sa-I lase sotiei toate bunurile.Cum trebuie sa procedeze?Testament sau act de vanzare cumparare?#-o


Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Ellena007 , utilizator 13:55, 13 Ianuarie 2012
Eu la randul meu am o fiica.Daca o adopta,are si ea anumite drepturi,nu?si cam care ar fi procentul?
Am auzit de la cineva ca daca i face fiicei mele act de vanzare-cumparare,cealalta nu ar mai avea nici un drept....Este adevarat?
Sotul dvs poate instraina bunurile proprii in timpul vietii cui doreste. Insa vanzarea nu trebuie sa fie simulata, adica sa existe un pret real, dat,altfel contractul va fi atacat ca donatie dghizata si supusa reductiunii. Insa tot se va dezbate succesiunea pentru celalalte bunuri care apartineau defunctului chiar daca contractul de vanzare cumparare este reral si nu simulat.
Insa moral...daca dvs doriti ca fiica dvs sa aibe parte din mostenirea sotului dvs...oare fiica dansului naturala nu poate avea? hm.....
Ultima modificare: Vineri, 13 Ianuarie 2012
ContSters141818, utilizator
Pai cam asta e problema...nu este fiica lui naturala,ci doar recunoscuta...Este nascuta in timpul casatoriei,dar cu alt tata!si sunt casatorita de 10 ani cu el,si am muncit pentru ce avem,si de asta nu mi se pare corect ca ea sa beneficieze de munca noastra

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire georginica georginica Eu si sotul meu nu avem copii, in schimb sotul are un copil dintr-o alta casatorie. Intrebarea mea este ce fel de contract juridic, care nu poate fi atacat ... (vezi toată discuția)
Se poate sparge un testament ? dar un contract de intretinere cu clauza? florin sebastian florin sebastian Un barbat si o femeie se casatoresc. Din casatorie rezulta o fiica. Dupa un timp parintii se despart si fiica ii revine mamei. Apoi dupa foarte multi ani ... (vezi toată discuția)
Dreptul de proprietate. posibilitatea de a dispune prin acte oneroase sau cu titlu gratuit. modalitati cami250786 cami250786 Buna ziua, O prietena apropiata are sotul bolnav de cancer in stadiul 4 si au in proprietate impreuna un apartament , o garsoniera si o masina.Mama sotului ... (vezi toată discuția)