avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1410 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... datorie banca- termen prescriptie
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

datorie banca- termen prescriptie

in cat timp se prescrie o datorie la banca?
Cel mai recent răspuns: ContSters233047 , utilizator 13:17, 18 Martie 2012
Acele notificari fac ca prescriptia sa inceapa din nou din data comunicarii notei.
Prin aceste notificari nu numai ca se prelungeste termenul de prescriptie, dar banca isi creaza artificial venituri suplimentare prin dobanzile pentru neplata pe care vi le vor cere si care se acumuleaza la credit. Banca poate sa initieze executarea silita cand va vrea ea, legea sanctioneaza cu prescriptie un creditor care nu face absolut nimic pentru recuperarea creantei sale timp de 3 ani. Prin aceste notificari banca "va mai acorda sanse de plata"....
si daca nu mai poti plati pt. ca nu ai venituri, iti poate "lua" banca casa sau alte bunuri daca tu nu ai un credit ipotecar?
va multumesc.
Banca nu va ia casa, v-o vinde la licitatie ( executorul), isi opreste cat ii datorati si daca mai raman bani, vi da inapoi.
chiar daca nu e credit ipotecar?
multumesc.

Alte discuții în legătură

Rate banci ancaoanaa ancaoanaa am mai multe credite,dintre care la unele nu am mai platit de mai bine de 3 ani.in continuare ma suna firmele de recuparare la care bancile le-au vandut ... (vezi toată discuția)
La cit timp se prescrie un credit de consum fara ipoteca catre o banca privata ionutfeli ionutfeli buna seara ,va rog un sfat sa imi dati.au trecut mai mult de trei ani de la ultima rata neachitata la un credit de consum fara ipoteca,si am primit mai multe ... (vezi toată discuția)
Prescrierea datoriei este intrerupta de notificarea de la executor? fotolist fotolist notificarea de la executor,poate intrerupe perioada prescriere datorie? (vezi toată discuția)