avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 395 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire

Suntem 2 mostenitori legali. In cadrul legii 247/2005 fratele meu a cerut recuperarea unui teren si a obtinut titlul de proprietate pe numele lui. Inainte de emiterea legii el a luat asupra lui sa se ocupe de recuperare pentru amandoi si asta este dovedita prin corespondenta intre noi. El a profitat de faptul ca eu sunt in strainatate si nu m-a pus si pe mine pe notificare. Mai mult decat atat mi-a comunicat ca nu sunt sanse de reusita. Conform legii 247 cota parte a mostenirii celora care nu au notificat in temen de 6 luni este atribuita celor care s-au incadrat in termen . Pe scurt m-a inselat si a pus mana singur pe toata proprietatea. El refuza sa imi dea partea mea cu pretextul ca eu nu am facut nici un efort fata de autoritati si birocratie si totul a cazut in spinarea si pe cheltuielile lui (pe care sunt dispus sa ne impartim) . Daca el nu se oferea sa se ocupe ,asi fi rezolvat eu problema informandu-ma mai mult dar eu m-am bazat pe el. Asta se poate interpreta ca nerspectare a obligatiunilor contractuale desi nu am facut contract formal?
Ce propuneti sa fac?
Cel mai recent răspuns: Aaron , utilizator 15:05, 11 Noiembrie 2008
Eu cred ca se poate orice pe lumea asta...
POate ca a exploatat increderea dv., poate ca doar s-a razgandit pe parcurs, nu stiu... cert e ca din ce ne-ati aratat nu aveti sanse de castig prea maricele...
Asa ca mergeti la un avocat ca poate gaseste cu actele in fata alte puncte forte pentru dv.
Bafta!
Va miltumesc enorm pentru atentia acordata.
O marturie legalizata care atesteaza ca fratele si-a luat asupra sa obligatia de a actiona si in numele meu si a se imparti in mod egal cu mine, chiar daca din motive de simplificare a procedurii din cauza timpului scurt, (eu locuind in strainatate) numai el va fi pus in posesie, poate constitui un punct forte?
Marturie (adica declaratie, mai corect) a cui? Cine sa o faca?
Declaratia e facuta de o prietena comuna care l-a indrumat pe fratele meu si l-a ajutat sa faca toate formalitatile cu
conditia ca tot ce se va obtine chiar daca va fi numai pe numele lui va fi impartit cu mine. Eu am scrisoare de a lui
in care imi scrie ca prietena comuna nu numai ca l-a ajutat cu formalitatile in mod substantial, dar ea a fost aceea care
l-a impins, el nefiind la curent cu posibilitatea de recuperare, si ma roaga sa-i multumesc in mod personal pentru efortul care l-a facut pentru ca amandoi sa primim de la stat ce ni se cuvine..
Voi aprecia mult daca cineva se va referi la ultimul meu raspuns.

Alte discuții în legătură

Acceptare tacita a succesiunii Aaron Aaron Ce se intelege prin acceptare tacita? Daca intre toti mostenitorii este intelegere necontestata ca toti au dreptul la succesiune, dar numai unul a facut ... (vezi toată discuția)
Contestatie titlu de proprietate banciu banciu A fost eliberat de catre Primaria sectorului 4 din Bucuresti ( in baza legi 18) un TITLU DE PROPRIETATE pentru un teren ce apartinea strabunicii mele.pina ... (vezi toată discuția)
Termen legea 10 playerone2006 playerone2006 buna ziua , 1.as dori sa stiu daca legea 10 privind retrocedarea terenurilor preluate abuziv inainte de 1989 mai este in vigoare ; 2. caz: familia mea a ... (vezi toată discuția)