avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 472 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire

Suntem 2 mostenitori legali. In cadrul legii 247/2005 fratele meu a cerut recuperarea unui teren si a obtinut titlul de proprietate pe numele lui. Inainte de emiterea legii el a luat asupra lui sa se ocupe de recuperare pentru amandoi si asta este dovedita prin corespondenta intre noi. El a profitat de faptul ca eu sunt in strainatate si nu m-a pus si pe mine pe notificare. Mai mult decat atat mi-a comunicat ca nu sunt sanse de reusita. Conform legii 247 cota parte a mostenirii celora care nu au notificat in temen de 6 luni este atribuita celor care s-au incadrat in termen . Pe scurt m-a inselat si a pus mana singur pe toata proprietatea. El refuza sa imi dea partea mea cu pretextul ca eu nu am facut nici un efort fata de autoritati si birocratie si totul a cazut in spinarea si pe cheltuielile lui (pe care sunt dispus sa ne impartim) . Daca el nu se oferea sa se ocupe ,asi fi rezolvat eu problema informandu-ma mai mult dar eu m-am bazat pe el. Asta se poate interpreta ca nerspectare a obligatiunilor contractuale desi nu am facut contract formal?
Ce propuneti sa fac?
Cel mai recent răspuns: Aaron , utilizator 15:05, 11 Noiembrie 2008
Maine, la prima ora, o sa ii rog pe colegii mei sa verifice in baza de date ce s-a intamplat cu mesajul dumneavoastra.

O seara placuta.

E adevarat ca a mai fost un mesaj. Incepea cu ceva de genul "Voi aprecia mult daca..."
Tocmai pentru acest motiv eu mi-am inceput raspunsul astfel: :D

romascanu a scris:

Intotdeauna am spus ca daca mi-as fi putut deschide un cont cu "aprecieri, multumiri si sarutari de maini" as fi fost bogata.
Dupa cum se vede, mesajul (sters de un moderator in mod corect) este un indemn steril de a "proni" actiunea prin angajarea unui avocat excelent. Imi pare ca n-ati pierdut nimic. Daca suntem de acord in aceasta privinta, o sa sterg definitiv mesajul domnului avocat, mesaj inutil de altfel.
Imi cer scuze daca s-a simtit cineva prejudiciat, eu am sters mesajul in cauza, pentru considerentul ca acesta nu aducea un plus de valoare discutiei si aceste mesaje pot fi sterse fara preaviz, conform Regulamentului.
Mi s-a parut complet inutil.

De asemenea, domnule Aaron, va rog sa nu postati mesaje consecutive, ci sa editati mesajul anterior in conditiile in care doriti sa mai adaugati ceva, altfel forumul va deveni greu de urmarit... Cu cat e mai greu de citit un subiect, cu atat il parcurg tot mai putini useri sau consultanti de la cap la coada si cu atat mai putine raspunsuri primiti.
Din observatiile mele, se primeste instiintare si in cazul in care cineva isi editeaza un mesaj, asa incat scopul dv. e atins si prin editare.
:hugall:
Va multumesc pentru intelegere si sper, din nou, ca nimeni nu a pierdut nimic prin stergerea mesajelor in cauza. Imi pare rau ca nu mi-am dat seama ca Nicoleta s-a referit la acel mesaj, l-as fi unit doar cu cel dinainte.
O zi buna!
romascanu a scris:
[

Cred ca raspunsurile colegilor au fost sugestive.
Numai un avocat care are in fata TOATE hartiutele legate de acesta afacere (atat cele carora dvs. le acordati importanta, cat si cele ce vi se pare ca n-ar avea - dar care pot sa fie mana cereasca pentru un avocat) ar putea gasi o solutie, plecand poate de la cea mai frumoasa norma in alb continuta de codul civil: Orice fapta a omului care cauzeza altuia un prejudiciu obliga pe acela din a carui greseala s-a ocazionat a-l repara. (n-are ghilimele ca-i din memorie).
*****************************************************************************************************************************************
Cred ca s-a gasit mana cereasca:
Fratele a facut cererea si demersurile in nume propriu dar ne-am inteles ca voi primi partea mea direct de la el .
(Sunt probe rezonabile inclusiv martori)
Aici poate fi vorba de mandat simulat prin interpunere de persoane. Comentarii?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acceptare tacita a succesiunii Aaron Aaron Ce se intelege prin acceptare tacita? Daca intre toti mostenitorii este intelegere necontestata ca toti au dreptul la succesiune, dar numai unul a facut ... (vezi toată discuția)
Contestatie titlu de proprietate banciu banciu A fost eliberat de catre Primaria sectorului 4 din Bucuresti ( in baza legi 18) un TITLU DE PROPRIETATE pentru un teren ce apartinea strabunicii mele.pina ... (vezi toată discuția)
Termen legea 10 playerone2006 playerone2006 buna ziua , 1.as dori sa stiu daca legea 10 privind retrocedarea terenurilor preluate abuziv inainte de 1989 mai este in vigoare ; 2. caz: familia mea a ... (vezi toată discuția)