avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 461 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... decizie de concediere
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

decizie de concediere

Nu am beneficiat de o perioada de 20 zile preaviz, deoarece ma aflam in concediu de odihna dar angajatorul nu a tinut cont de asta pot ataca decizia de concediere.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:50, 16 Ianuarie 2012
@ lebadac
Decizia de concediere o veti primi la sfarsitul perioadei de preaviz ...

Termenul de contestare a deciziei este de 45 de zile de la data comunicarii deciziei de concediere.

Pe durata preavizului c.i.m. isi produce toate efectele ... prin urmare , CO se poate suprapune cu preavizul , intrucat nu este cauza de suspendare a c.i.m. ... pe durata CO nu se poate concedia decat in anumite situatii, dar se poate desfiinta un post si trimite instiitarea de preaviz.
art.283(1) Cererile în vederea soluţionării unui conflict de muncă pot fi formulate:
a) în termen de 30 de zile calendaristice de la data în care a fost comunicată decizia unilaterală a angajatorului referitoare la încheierea, executarea, modificarea, suspendarea sau încetarea contractului individual de muncă;


@freelis - care sunt acele "anumite situatii" in care salariatul poate fi concediat pe durata CO? :)
1. Art.211 lit.a din Legea nr.62/2011 a abrogat implicit prevederile art.268 alin.1 lit.a C.mun. republicat

2. Concedierea este posibila pe durat CO pentru motive ce intervin ca urmare a reorganizarii judiciare, a falimentului sau a dizolvarii angajatorului, in conditiile legii.

p.s
art.283 nici nu mai exista in Codul Muncii...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

In timpul efectuarii c.o. se poate da preaviz de concediere? comercial comercial Ma aflu in urmatoarea situatie : sunt in C.O. pe anul 2010 si am fost instiintat (deocamdata verbal) ca urmeaza sa primesc preaviz de conciedere de 20 ... (vezi toată discuția)
Este posibil ca după ce am inaintat cerere de concediu de odihnă, ... LOPY LOPY Este posibil ca după ce am inaintat cerere de concediu de odihnă, în aceeași zi,angajatorul să dea o decizie de restrângere a activității și implicit ... (vezi toată discuția)
De cand primesti decizia de concediere in cat timp poti actiona in instanta? iosif.kramar iosif.kramar Buna ziua! De la data primirii deciziei de concediere ( am primit numai preavizul) in cat timp poti da firma in judecata? Multumesc! (vezi toată discuția)