avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 524 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Respingere cerere de repunere pe rol dupa ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Respingere cerere de repunere pe rol dupa suspendare.Recurs sau reiterearea cererii de repunere pe rol?

Ca urmare a neprezentarii partilor in instanta s-a dispus suspendarea.
S-a formulat cerere de repunere pe rol si partile iarasi nu s-au prezentat, instanta respingand cererea de repunere pe rol mentinand solutia de suspendare.
In citatie scrie partile au fost instiintate sa se prezinte la camera 1, camera in care nu s-a aflat dosarul.
Dosarul probabil ca s-a aflat la camera 2,3,4,etc.

Variante:

1.Cerere de repunere pe rol ( din nou).

2.Recurs pentru nelegala citare.

3.Depunere si a recursului si a cererii de repunere pe rol, urmand ca instantele sa vada ce vor face intr-o atare situatie.

Termenul de 1 an pentru perimare se implineste pana la 26 ianuarie 2012 si instanta a respins cererea de repunere pe rol mentinand suspendarea, ceea ce inseamna ca va opera perimarea.
Este vorba de un proces civil.

Ce parere aveti, stimati avocati?

Care varianta o considerati cea mai utila?
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 20:36, 16 Ianuarie 2012
Pacat ca sunt foarte multi judecatori de genul asta, adica de tot rasul, dar mai mult e de plans. Se pot face cereri de repunere pe rol la infinit daca dreptul la actiune nu s-a perimat. Instanta trebuie sa tina cont chiar si de cererea respinsa intrucat intrerupe cursul perimarii(in caz ca se invoca). In concluzie, faceti noi cereri de repunere pe rol pana vi se admite una.
Solutia instantei este urmatoarea:

Respinge cererea de repunere a cauzei pe rol. Menţine măsura suspendării cauzei dispusă prin încheierea din data de .... Cu recurs pe toată durata suspendării.


Or, durata suspendarii se intinde pana la momentul in care s-a dispus de instanta suspendarea prin incheiere prima data.Este vorba de termenul de 1 an.
Din punct de vedere juridic instantele ar avea argumente sa constate ca cererea s-a perimat daca se va respinge noua cerere de repunere pe rol ( ma refer la urmatoarea cerere depusa in termen care va primi termen dupa ce se va depasi termenul de 1 an prevazut pentru perimare pentru ca termenul fixat pentru judecata va depasi data de 26 ianuarie 2012).
Daca cererea se va respinge va opera perimarea.
Daca cauza se va repune pe rol va continua judecata chiar daca termenul de judecata va fi fixat ulterior implinirii termenului de perimare.
Important este ca cererea de repunere pe rol sa fie admisa.

Ulterior se poate suspenda din nou judecata in aceleasi conditii...
Ultima modificare: Sâmbătă, 14 Ianuarie 2012
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
deocamdata esti in termen.. si vei fi in termen pana pe data de 26.ianuarie... deci si in aceasta zi mai poti face cerere de repunere pe rol... hai, fii mai optimist ca nu e dracul chiar atat de negru... nu ai decat sa faci dupa aia recurs daca vrei... alege varianta cea mai usoara si mai convenabila... Succes!
Si totusi, s-au indeplinit acte de procedura in termenul de suspendare a procesului... In aceasta situatie nu se prelungeste termenul?
avocatPetre a scris:

deocamdata esti in termen.. si vei fi in termen pana pe data de 26.ianuarie... deci si in aceasta zi mai poti face cerere de repunere pe rol... hai, fii mai optimist ca nu e dracul chiar atat de negru... nu ai decat sa faci dupa aia recurs daca vrei... alege varianta cea mai usoara si mai convenabila... Succes!


Eu ma gandesc la varianta de a se depune o cerere de repunere pe rol de o parte si recurs de alta parte.Dar...deocamdata ma gandesc...

Daca ar fi operat suspendarea din nou dupa ce partile sau o parte s-ar fi prezentat la un termen situatia ar fi fost clara deoarece ar fi inceput sa curga un nou termen de un an dupa noua suspendare.
Cu alte cuvinte, daca dupa ce s-ar fi repus cauza pe rol ar fi operat din nou suspendarea ar inceput sa curga in mod clar un alt termen de un an, de la data noii suspendari prin incheierea de sedinta.

Problema cu recursul dupa depunerea si judecarea noii cereri de repunere pe rol este aceea ca ar putea sa nu mai existe motive de recurs in cazul in care ar exista probleme.
Ultima modificare: Duminică, 15 Ianuarie 2012
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat

Alte discuții în legătură

Perimare proces ? sau greseala a instantei ? oanaportar oanaportar Tatal si matusa mea au formulat o Cerere de granituire impotriva familiei vecine. Procesul a fost suspendat in temeiul art. 244 pct.1 c. proc civ. In acel ... (vezi toată discuția)
Perimare Adalbert Gabriel Gazdovici Adalbert Gabriel Gazdovici In data de 14 ianuarie 2009 se suspenda judecata cu motivarea ca reclamantul nu a facut dovada achitarii onorariului expertului. Incheierea este comunicata in ... (vezi toată discuția)
Cauza suspendata in temeiul art. 155 ind. 1 cod procedura civila Ramochest Ramochest Sunt in proces cu angajatorul pentru drepturi banesti. La ultimul termen instanta a suspendat procesul pe baza 155/1 cpc, desi mie in calitate de reclamant nu ... (vezi toată discuția)