avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 834 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... dreptul de retentie
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

dreptul de retentie

Buna ziua.
Va prezint o speta:
- un salariat nu a primit salariul pt ultimele 2 luni lucrate in 2011 (oct si nov)
- in dec, CIM a incetat de comun acord, intrucat firma nu mai avea activitate, ultimele incasari fiind in octombrie (din care se puteau plati salariile daca se dorea)
- fostul salariat se afla acum in posesia unui calc si a unui telefon primite de la firma (fara proces verbal!)
- firma nu a solicitat pana in acest moment bunurile respective
Intrebare: daca firma le cere inapoi, se poate invoca dreptul de retentie pana la plata integrala a salariului si a tuturor drepturilor banesti?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:31, 18 Ianuarie 2012
Sunt martori : colegii. E relevant?
Da, colegii de munca pot avea calitatea de martor intr-un litigiu ...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Procura sorinel1978 sorinel1978 daca am facut o procura la firma la care sint administrator pt cineva cine este raspunzator in caz k se intampla ilegalitati cu firma? (vezi toată discuția)
Imputernicire ONU EMIL ONU EMIL Daca o firma ma imputerniceste sa o reprezint in relatiile cu o alta societate fara a fi angajat,dar imputernicirea contine datele mele personale in ce masura ... (vezi toată discuția)
Clauza de retentie in contract corstef corstef eu ca si locator pot introduce in contractul de inchiriere un drept de retentie asupra unui bun al locatarului? Cand spun \"bun\" ma refer la orice bun ce ... (vezi toată discuția)