avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 573 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... legea privind penalitatile de intretinere
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

legea privind penalitatile de intretinere

buna ziua daca suma penalitatilor depaseste cu mult debitul ce masuri se pot lua?
Cel mai recent răspuns: Adam Grecu , utilizator 11:15, 10 Septembrie 2014
daca platesc acum si penalitatile apoi se aproba legea imi voi primi bani inapoi pt penalizari?
Nu, nu veti primi banii inapoi decat daca in lege s-ar specifica expres acest lucru, or, legile au aplicabilitate de la data aparitiei lor, nu retroactiv.
am inteles ca in statutul asociatiei de proprietari se specifica ca penalitatile sunt de 0.2 % pe zi. dar in instanta ca aceste penalitati sa poata fi luate in seama ele trebuiesc aprobate anual in adunarea generala a asoc de prop semnata si stampilata pe proces verbal. Deci intrebarea este daca in statul scrie despre penalitati dar totusi nu exista vreun proces verbal cum ca s-ar aplica aceste penalitati, instanta le va lua in seama ?
Statutul asociatiei este "legea" asociatiei.
Daca penalizarile sunt prevazute in statut, atunci nu este necesar sa fie aprobate anual in AG.

Si nici daca nu era prevazut in statut, ci era o decizie luata de comitetul executiv, o data luata aceasta decizie, ramane valabila pana cand se abroga in acelasi comitet executiv, dar nu trebuie aprobata anual.
Buna ziua!
Am si eu o intrebare in legatura cu penalitatile astea de la intretinere.Daca o persoana a fost plecata din tara din octombrie 2011, a fost data la scadere de la plata intretinerii , insa cheltuielile ( cota parte ) suma de plata pe luna este intre 35- 55 lei (persoana respectiva avand centrala termica ),si inregistrand un debit de 1600 lei ,penalitatile pot fi de 1780 lei?
Ce se intampla daca acea persoana isi plateste doar debitul restant la plata intretinerii si refuza sa plateasca penalitatile, acestora li se adauga alte penalitati sau dupa 3 ani se prescriu?
Va multumesc pentru un eventual raspuns !:)

Alte discuții în legătură

Se poate aplica o penalizare mai mare de 0,2% pe zi daca aceasta este prevazuta in statut? ContSters172951 ContSters172951 Am o intrebare: in statutul asociatiei de proprietari este prevazuta o penalitate de 0,5% pe zi pt fiecare zi de intarziere a platii intretinerii. am citit ca ... (vezi toată discuția)
Daca exista un sistem propriu de penalizari al asociatiei teodora2 teodora2 Buna seara, Referitor la calculul penalitatilor pentru neplata cotelor la intretinere am o mare dilema: Legea specifica: ART. 49 (1) Asociaţia de ... (vezi toată discuția)
Calculul penalitatilor la intretinere bogdan hanu bogdan hanu Exista o suma minima sau un termen minim dupa care se aplica penalitati la intretinere? Multumesc (vezi toată discuția)