avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 574 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... legea privind penalitatile de intretinere
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

legea privind penalitatile de intretinere

buna ziua daca suma penalitatilor depaseste cu mult debitul ce masuri se pot lua?
Cel mai recent răspuns: Adam Grecu , utilizator 11:15, 10 Septembrie 2014
Dvs. ar trebui sa incepeti demersul prin a solicita conducerii as. prop. sa va arate modul de calcul al penalizarilor, apoi sa constatati (cu cineva avizat) daca calculul a fost corect sau nu.
Functie de rezultat, urmeaza sa faceti pasii urmatori, adica or asociatia diminueaza suma daca calculul a fost gresit, or mergeti in instanta.

Este chiar indicat sa incercati aceasta abordare, dar numai cu aprobarea as. prop. - sa achitati mai intai debitul restant, apoi sa va achitati si penalizarile. Avantajul acestei metode este ca odata achitata intretinerea, penalizarile "stau pe loc" - insa asa cum am spus, daca conducerea as. este de acord cu propunerea dvs. o sa va solicite sa intocmiti un angajament scris in acest sens (la noi asa se procedeaza).
Penalizarea nu se prescrie de la sine, aceasta o poate decide doar instanta - daca as. prop. va actioneaza in instanta intre timp.
Verificati in primul rand daca penalizarea este bine calculata si dupa, vedeti ce cale abordati.
Succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Se poate aplica o penalizare mai mare de 0,2% pe zi daca aceasta este prevazuta in statut? ContSters172951 ContSters172951 Am o intrebare: in statutul asociatiei de proprietari este prevazuta o penalitate de 0,5% pe zi pt fiecare zi de intarziere a platii intretinerii. am citit ca ... (vezi toată discuția)
Daca exista un sistem propriu de penalizari al asociatiei teodora2 teodora2 Buna seara, Referitor la calculul penalitatilor pentru neplata cotelor la intretinere am o mare dilema: Legea specifica: ART. 49 (1) Asociaţia de ... (vezi toată discuția)
Calculul penalitatilor la intretinere bogdan hanu bogdan hanu Exista o suma minima sau un termen minim dupa care se aplica penalitati la intretinere? Multumesc (vezi toată discuția)