avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 281 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită prescriptie sulta
Discuție deschisă în Executare silită

prescriptie sulta

Cu cat timp inainte de data limita ( data de la care intervine prescriptia sultei ) trebuie incepute formalitatile de executare silita, asfel incat sa nu existe riscul pierderii acesteia ( prin prescriere)
Eu stiu ca prescriptia intervine la implinirea a 3 ani de la data pronuntarii irevocabile a hotararii de partaj.

Va multumesc !
Cel mai recent răspuns: andymaurul , utilizator 20:33, 23 Ianuarie 2012
Daca este in posesia unei sentinte judecatoresti definitive ,irevocabile si executorii,competenta este a executorului judecatoresc.Acesta se adreseaza instantei de judecata pentru incuviintarea executarii silite ,dupa care va proceda la executarea silita.
Ultima modificare: Luni, 23 Ianuarie 2012
andymaurul, utilizator
Pai eu nu vreau s-o execut silit, ci vreau sa stabilesc cu partea adversa un termen in care imi va da acesta sulta si intelegerea asta o perfectez la notar. Dvs imi ziceti ca nu pot ? Eu cred ca da
gi-jane2, moderator
[editat citat]

Promovati executarea silita la executor,dupa care ramane la latitudinea dvs.daca o continuati sau nu.Angajamentul de plata nu mai este titlu executoriu.Daca debitorul dvs.nu este de acord sa semneze un alt act la notar,cum oare puteti intrerupe cursul prescriptiei????
Ultima modificare: Marți, 24 Ianuarie 2012
gi-jane2, moderator
pai celalalt cred ca vrea, ca doar e in interesul lui.. poate n-are acum ( ca altfel mi-ar da ) si daca n-are si nu vrea sa fie ajutat atunci da, il execut silit.
Deci plecam de la premisa ca vrem amandoi ca sulta sa mi-o dea de bunavoie mai tarziu si astfel mergem sa perfectam intelegerea la notar.

Dvs imi ziceti sa merg la executor (sa-l platesc deci ) apoi daca ma razgandesc.. si trec 6 luni , se perima.. si o iau de la capat. Cam asa ?

Cum intrerup cursul prescriptiei ? Cu acea intelegere ca de aia o fac.. ca altfel.. daca ma inteleg verbal cu partea cealalta ca mi-o da cand o avea.. mi-am luat adio
gi-jane2, moderator
[editat citat]

Doamna....

Art. 389-cpc
Daca creditorul a lasat sa treaca 6 luni de la data indeplinirii oricarui act de executare, fara sa fi urmat alte acte de urmarire, executarea se perima de drept si orice parte interesata poate cere desfiintarea ei.
In caz de suspendarea executarii, termenul de perimare curge de la incetarea suspendarii.
Daca se face o noua cerere de executare, se va face mai intai, o noua somatie, la care nu se va mai alatura titlul ce se executa.

Art. 390
Dispozitiile Art. 387 si 389 nu se aplica in cazurile cand legea incuviinteaza executarea fara somatie.
Art. 454
(1) Poprirea se infiinteaza fara somatie, prin adresa insotita de o copie certificata de pe titlul executoriu, comunicata celei de-a treia persoane aratate la Art. 452, instiintandu-se totodata si debitorul despre masura luata.

Prin urmare, art 389 (perimarea) nu opereaza in cazul in care legea incuviinteaza executarea fara somatie. Poprirea este o executare fara somatie....

Sau ,la notar incheiati un contract de imprumut cu cealalta parte pe suma respectiva ( cu termen stabilit sau nu).
Ultima modificare: Marți, 24 Ianuarie 2012
gi-jane2, moderator

Alte discuții în legătură

Perimare lucinda2010 lucinda2010 Buna ziua. Executorul judecatoresc, la cererea creditorului, a constatat prin proces verbal perimarea executarii silite. Avand in vedere ca, pe parcursul ... (vezi toată discuția)
Executare silita liliana elena liliana elena Am un titlu executoriu din 2005.Pana in anul 2008 cand intervenea prescriptia nu s-a mai intamplat nimic, dupa care executorul judecatoresc trimite o somatie ... (vezi toată discuția)
Executare silita...pana unde poate merge ? Ecaterinaa Ecaterinaa M-ar interesa care sunt limitele executarii silite, in cazuri cu minori. Au dreptul executorii sa intre cu forta in casa, sa sparga usa etc....si sa smulga ... (vezi toată discuția)