Domnilor, revin la acest subiect, cerand cateva lamuriri....ca eu nu mai inteleg nimic....
Am atacat actul prin care am fost practic dat afara, in instanta de contencios, cerand, in paralel, suspendarea sa, pana la solutionarea definitiva si irevocabila a cauzei de fond.
In vederea solutionarii cauzei, am solicitat ANFP-ului, in mod oficial, sa-mi comunice daca la data de 20.10.2008, (cand a fost emisa dispozita prin care se revoca dispozita de numire in functia publica, pe motiv ca s-a inceput procedura de desfasurare a concursului) , era inceputa procedura de desfasurare a concursului.
Ca urmare a cererii mele, ANFP-ul mi-a raspuns in scris, urmatoarele :
"Stimate domn, am luat la cunostinta de petitia dvs. transmisa la ANFP cu privire la demararea procedurii de desfasurare a concursului pentru ocuparea fct publice de secretar , si va comunicam urmatoarele :
Concursul se organizeaza la sediul ANFP in data de 17 decembrie 2008, si a fost publicat in data de 17 noiembrie 2008, atat pe site-ul ANFP cat si in M. Of part. IIII "
Deci, avand in vedere faptul ca, art. 44 din O.G. 611/2008 prevede ca " ART. 44 - Desfăşurarea concursului de recrutare constă în etapele cuprinse între prima zi de depunere a dosarelor candidaţilor şi formularea propunerilor de numire în funcţiile publice vacante pentru care s-a organizat concursul.", iar actul prin care a fost revocata dispozitia mea de numire in functie, a fost emis in baza art. 45 lit. d din H.G, 611/2008 "ART. 45 - Funcţiile publice pentru care a fost demarată procedura de desfăşurare a concursului de recrutare nu pot fi: _____d) ocupate prin transfer.", mi se pare cat se poate de evident faptul ca, dispozitia prin care am fost revocat din functie, nu are fundament legal, intrucat, proceduta de desfasurare a concursului, a fost demarata in data de 17.11.2008, deci, cu o luna dupa ce am fost revocat din functie.
Dupa 3 termene, actiunea a ramas in pronuntare. La data la care instanta urma sa se pronunte(5 februarie 2009) ...pronuntarea s-a amanat ,pentru data de 12 feb. 2009.
La data de 12 feb. 2009, instanta s-a pronuntat astfel "Admite cererea de suspendare, si in consecinta, suspenda executarea deciziei nr. 507 din 20.10.2008 (cea prin care am fost revocat din functie), pana la solutionarea definitiva si irevocabila a cauzei. Amana pronuntarea privitor la actiunea de anulare a deciziei nr. 507 din 20.10.2008, pana la data de 19.02.2009."
La data de 19.02.2009, instanta a dispus urmatoarele " repunde cauza pe rol, fiind incidente art.151 din Cod proc. civila. Se va face adresa primariei, sa depuna la dosar copie dupa cererea de transfer nr. ___din 9.10.2008 formulata de reclamant, si inregistrata la primarie, si copia integrala a adresei nr.___ din 6.10.2008, catre ANFP ( cea prin care s-a solicitat concurs) , si de asemnea, se va solicita primariei sa prezinte in instanta, in original, registrul de intrare-iesire a primariei pentru luna octombrie"
Din cate stiu eu, instanta, poate amana pronuntarea, o singura data... dar, dupa cum puteti obs. si dvs, aici a facut-o de mai multe ori.
Partea proasta, e ca, d-l, primar, nu a dorit sa puna in executare solutionarea instantei, cu privire la suspedarea actului , si in consecinta, nu m-am primit la serviciu! Ca o alta coincidenta, in paralel cu refuzul de a executa decizia instantei, a angajat un alt secretar.... nu stiu cum. Daca, la concursul din 17 dec 2008, ar fi fost declarata castigatoare o persoana, aceasta ar fi trebuit sa fie numita in functia publica in maxim 31 zile de la data comunicarii rezultatului concursului , da catre ANFP, deci, sa zicem, maxim 1 februarie...iar persoana in cauza, a aparut la serviciu, abia incepand cu data de 26 februarie.
Va rog, daca intelege cineva ceva din toata brambureala asta, sa-mi explice si mie....ce se poate face in acest caz? pot sesiza instanta ca primarul nu m-a primit la serviciu? are vreo legatura cu procesul, faptul ca d-l. primar a angajat o alta persoana? este fapta d-lui, primar, abuz in functie? va multumesc,
Am inteles partea cu amanarile succesive... dar, nu am inteles, ce i se poate intampla d-lui. primar, care a refuzat practic, sa puna in aplicare masura dispusa de instanta , respectiv de suspendare a actului prin care am fost revocat din functie, ba mai mult, la data la care expira termenul de recurs pentru atacarea masurii dispuse de instanta, in loc sa ma primeasca la serviciu, a refuzat si si-a angajat imediat o alta persoana? cine trebuie sesizat in acest caz? parchetul, politia, instanta de contencios care a dispus masura? va multumesc.
"Admite cererea de suspendare, si in consecinta, suspenda executarea deciziei nr. 507 din 20.10.2008 , pana la solutionarea definitiva si irevocabila a cauzei. Amana pronuntarea privitor la actiunea de anulare a deciziei nr. 507 din 20.10.2008, pana la data de 19.02.2009."
Este copiat exact dupa textul dispus de instanta in decizia de incheiere. Ca urmare a acestei decizii, d-l, primar a contraatacat, asteptand termenul legal de 5 zile pentru recurs (nu a facut recurs), dupa care, a sasea zi, a angajat o alta persoana.
Din motive obiective....nu-mi pot permite un avocat....