problema mea este urmatoarea:
in anul 2007 , am participat la un concurs organizat de Agentia Nationala a functionarilor publici, pentru ocuparea unei functii publice de secretar al unitatii administrativ-teritoariale.
In urma promovarii examenului, datorita faptului ca nu aveam vechimea in specialitatea studiilor, respectiv 2 ani, ANFP a emis o adresa catre primarie, in care scrie :
" Avand in vedere rezultatele concursului organizat,in perioada 12-13.02.2007, in vederea aplicarii dispozitiilor art.54 alin. (2) din legea 188/1999, va transmitem propunerea de numire, astfel:
- pentru functia publica de conducere de secretar al comunei , d-l. Calinescu Mihai-Valerian
Precizam ca prezenta este valabila pentru o perioada de 1 an de la data emiterii dispozitiei primarului de numire in functia publica, urmand ca pana la expirarea acestei perioade, in conf. cu prevederile art. V alin. (2) din legea 251/2006 sa ne solicitati o noua procedura de concurs"
Dispozitia a fost emisa, si am fost numit in functia publica, pe o perioada de 1 an de zile.
Dupa expirarea termenului pentru care am fost numit, s-a solicitat o noua procedura de concurs, la care am participat. In urma promovarii examenului, ANFP a emis o adresa catre primarie, in care specifica:
"avand in vedere rezultatele concursului organizat in data de 24-25.03.2008, pentru ocuparea functiei publice de secretar, in vederea aplicarii dispozitiilor art.62 alin. (2) din legea 188/1999 va transmitem propunerea de numire in functia publica de secretar a d-lui. Calinescu Mihai-Valerian"
in urma acestei adrese, primarul a emis dispozitia de numire in functie, de data aceasta, pe perioada nedeterminata. Dispozitia a fost trimisa catre institutia prefectului, in vederea verificarii asupra legalitatii, si nu a fost atacata in instanta.Precizez ca, dispozitia a doua a fost emisa in data de 1.04.2008, iar la ora actuala,nu mai poate fi atacata in instanta de contencios, intrucat au trecut 6 luni de la data la care au luat la cunostina despre existenta ei.
in data de 09.10.2008, am formulat o cerere de transfer catre alta primarie, in interes persoanal .Cererea mi-a fost aprobata de primarul comunei la care doream transferul. Astfel, acesta a emis o adresa catre primaria la care lucram, solicitand emiterea dispozitiei de aprobare a transferului. Primarul a emis dispozitia, mi s-a operat in cartea de munca, modificarea rapoturilor de seviciu, si cu acestea, m-am prezentat la primaria la care am solicitat transferul.Primarul, a emis dispozitia de numire in functie, prin transfer, dupa care, s-a dus cu ea la Institutia prefectului, s-o depuna, in vederea exercitarii controlului asupra legalitatii. De acolo, i s-a spus ca dispozitia este ilegala si trebuie revocata, intrucat, deja s-a inceput procedura de concurs, pe care el personal, (primarul) a solicitat-o in data de 06.10.2008, cu 3 zile inainte de a-mi aproba cererea de transfer.primarul s-a intors, a dat o dispozitie, prin care, se revoca dispoztia mea de numire in functie, avand in vedere prevederile art.45 alit. d din HG 611.2008, si astfel am ramas fara loc de munca. M-am dus cu cele doua dispozitii , de numire si revocare in functia, la prefectul judetului, care, a chemat un jurist,acesta sustinand ca dipozitia pe care mi-o dat-o primarul, de numire in functie este de 2 ori ilegala, intrucat, deja s-au demarat procedurile de concurs, si oricum n-as fi putut face transferul, deoarecere nu am decat 1,8 luni in functia publica, si nu 2 ani, iar a doua adresa a ANFP-ului prin care s-a transmis propunerea de numire in functie, nu este buna,deoarece ar fi trebuit sa fie tot pentru un an de zile. In aceasta situatie, ce pot face eu? va multumesc!
Cel mai recent răspuns:
mihaicalinescu , utilizator
13:59, 27 Martie 2009