avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 435 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Litigiu de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Litigiu de munca

Buna ziua!
Vin in fata dvs cu o problema la care sper sa ma ajutati cu cateva sfaturi:
Taica'miu a lucrat pt o firma de paza timp de o luna de zile undeva in primavara anului trecut si nici pana in momentul de fata nu a primit toti banii. De fiecare data cand a fost la respectiva firma, cei de la casierie i-au zis ca nu au bani si ca trebuie sa mai revina peste un anume timp.
Spuneti-mi va rog daca pot deschide in numele lui un litigiu de munca si care ar fi pasii pe care ar trebui sa-i urmez. Precizez ca sunt economist, nu detin multe cunostinte in drept.
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:37, 20 Ianuarie 2012
Actiune in executarea obligatiilor contractuale de plata a salariului
[ link extern ]

O adaptati la situatia tatalui dvs si actualizati articolele de lege din cadrul actiunii ...
Va multumesc inca o data pentru sugestii. Imi puteti spune cam cat dureaza o actiune de acest gen si ce se intampla dupa depunerea cererii de deschidere?
O luna,maximum doua.Angajatorului i se va solicita de catre instanta de judecata sa prezinte cim si orice alte documente legate de calitatea de angajat a tatalui dvs.,inclusiv stat de plata sau extras de cont prin care sa dovedeasca ca a platit toate drepturile salariale cuvenite.
Ultima modificare: Vineri, 20 Ianuarie 2012
andymaurul, utilizator
Depinde de instanta unde se judeca litigiu .. sunt unele instante care acorda pentru primul termen de judecata o durata mai mare din cauza volumului mare de activitate pe care îl au.

Intr-adevar, in litigiile de munca sarcina probei o are angajatorul el trebuie sa dovedeasca contrariul celor afirmate de tatal dvs ...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Litigiu de munca - actiune civila tomamarin tomamarin Ce titlu trebuie sa aiba actiunea civila prin care solicit plata drepturilor salariale restante si a concediului si prin care solicit si despagubiri morale pt ... (vezi toată discuția)
Am o nelamurire !!! vladimir.danciu vladimir.danciu Buna dimineata.Va rog sa-mi spuneti cum pot actiona in judecata (litigiu de munca) pe fosta patroana unde am lucrat ca sa pot sa-mi recuperez salarul pe ... (vezi toată discuția)
Reclamatie la itm? dobrica_bogdan dobrica_bogdan Buna ziua! Am o problema cu fostul angajator. Am fost concediat prin desfiintarea postului, cu o decizie inregistrata la ITM Cluj in data de ... (vezi toată discuția)