avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 964 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Clauza formare profesionala
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Clauza formare profesionala

Buna ziua,
Sunt angajat la o firma din Bucuresti de aproximativ 8 luni.Deoarece este un domeniu tehnic a trebuit sa fac un curs de formare profesionala atunci cand m-am angajat.Durata cursului a fost de 2 luni calendaristic la contractul de munca pe perioada nedeterminata incheind-se un act aditional prin care mi se interzice parasirea locului de munca pe o perioada de 2 ani in caz contrar voi fi nevoit sa suport cheltuielile de formare profesionala trecute in contract adica 3000 euro cheltuieli pe care firma nu le poate justifica in nici un caz prin facturi, cursul s-a tinut la sediul firmei.Mi-am gasit un loc mai bine platiti si as vrea sa plec.Din cate stiu eu art. 195 din codul muncii face referire la o perioada de scolarizare de 60 zile lucratoare.As dorii sa stiu ce sanse ar firma sa castige un eventual proces si ce suma mi-ar putea imputa?
Ma poate ajuta cineva?
Cel mai recent răspuns: smeagull , utilizator 13:18, 20 Octombrie 2009
Intr-o speta asemanatoare- training intern- angajatorul a furnizat instantei o nota de calcul de la departamentul financiar din care rezulta costul orei de training intern. A fost suficient, angajatorul castigand in fond iar decizia a fost mentinuta ulterior.
Ultima modificare: Luni, 27 Octombrie 2008
Instantlife, utilizator
incearca cu cateva concedii medicale poate renunta ei la tine:D
buna ziua,
referitor la formarea profesionala ,am o nelamurire referitor la salariaţii care au beneficiat de un curs sau un stagiu de formare profesională mai mare de 60 de zile,aceste 60 de zile sunt calendaristice sau lucratoare?pt a nu avea initiativa incheierii contractului de munca cursul trebuie sa depaseasca 60 de zile sau poate fi si de 60?
va multumesc anticipat
O simpla lectura a topicului unde ati postat v-ar fi raspuns la prima intrebare, si anume faptul ca este vorba de 60 zile calendaristice.

Apoi, raspunsul la intrebarea a doua:
"Art. 195. - (1) Salariaţii care au beneficiat de un curs sau un stagiu de formare profesională mai mare de 60 de zile în condiţiile art. 194 alin. (2) lit. b) şi alin. (3) nu pot avea iniţiativa încetării contractului individual de muncă o perioadă de cel puţin 3 ani de la data absolvirii cursurilor sau stagiului de formare profesională."
multumesc,
topicul l-am citit, dar am gasit si in acest topic si in altele i pareri diferite referitoare la aceste zile calendaristice sau lucratoare.

Alte discuții în legătură

Act aditional la contract??? Raluca_B Raluca_B Firma organizeaza program de training….si ma pune sa semnez un act aditional cum ca daca plec timp de 2 ani platesc contravaloarea cursului. Eu particip ... (vezi toată discuția)
Acti adițional pentru training Costin A. Costin A. Bună ziuă. Am semnat un contract cu un angajator în data de 14 Noiembrie 2016, acuma doresc sa închei contractul la mai puțin de 3 luni (adică încă ... (vezi toată discuția)
Baza legala pentru a restitui salariul pe parcursul formarii profesionale asaveid asaveid Care este baza legala, conform careia se poate restitui salariul, in cazul in care 15 zile lucratoare salariatul a participat la un curs de formare ... (vezi toată discuția)