avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 828 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Intoarcere din cic inainte ca sa implineasca copilul ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Intoarcere din cic inainte ca sa implineasca copilul un an

Buna,
Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea informatie - daca mama se intoarce din cocediu de ingrijire copil inainte de implinirea varstei de un an, aceasta poate fi concediata avand in vedere urmatoarea speta:
Firma a fuzionat cu o alta, exista 4 posturi similare cu al mamei, poate fi desfiintat postul mamei?, si mentinerea celorlalte 4.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:37, 15 Mai 2012
in OUG 111/2010 la art.25 se prevede ca salariata nu poate fi concediata pe perioada primirii stimulentului de insertie (deci pana cand copilul implineste 2 ani). Se aplica acest articol sau cel in care se prevede ca nu poate fi concediata 6 luni?
In cazul in care exista 4 posturi similare poate fi redus postul mamei intoarse din CIC si mentinerea celorlalte persoane angajate pe posturi similare?
in cazul reducerii postului mamei intoarse din CIC acesteia trebuie sa i se ofere o alternativa similara sau poate fi transferat pe orice post si in orice oras unde societatea are deschis punct de lucru?
Chiar daca s-ar desfiinta un post, salariata care a intrat in CCC sub incidenta OUG nr.111/2010 nu poate fi concediata pe o durata cu pana la 6 luni de zile de la data revenirii din CCC.
cu cate zile inainte sa implineasca copilul 1 an trebuie sa se intoarca mama din CIC pt a beneficia de stimulentul de insertie?
multumesc
Legea nu prevede un anumit termen exact pentru acest lucru ...
Poate relua activitatea cel mai tarziu in ziua precedenta aceleia in care copilul implineste 1 an.

Alte discuții în legătură

Intoarcerea din cic mogy-80 mogy-80 Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu cateva informatii. Am nascut in aprilie anul acesta si ma voi intoarce la munca inainte sa implineasca copilul 1 ... (vezi toată discuția)
Loc de munca dupa cic alexandrap alexandrap Buna ziua, Va rog sa ma lamuriti cu o problema. In luna octombrie a acestui ai voi termina CIC ul iar de la societatea la care sunt angajata mi s-a spus ca ... (vezi toată discuția)
Drepturi transfer la alta firma dupa revenire din cic giacris giacris Buna ziua, Am si eu o problema mai complicata. Sunt in CIC de 1 an, pana la 01 februarie 2013. Intre tp, firma la care sunt angajata a fost vanduta catre ... (vezi toată discuția)