Munca aduce bani acolo unde cei care muncesc sunt respectati prin bani...
De aceea se pleaca din Romania in strainatate...pentru ca in Romania munca nu este respectata deloc.
Nimeni dintre cei care il sustin pe rege , nu au raspuns care ar fi beneficiul cand eventualul suveran ar avea de-a face cu aceiasi clasa politica , atat de blamata.
Crede cineva ca intr-un an si-ar schimba "prioritatile" sau ideile aceasta clasa politica sau ca in acest rastimp s-ar forma una noua ?
Sa fim seriosi !
Scriam despre incapacitatea politica si nu numai a fostului suveran de a guverna o tara , despre lipsa de reprezentativitate si charisma ale acestuia , despre faptul ca a ramas "inghetat" intr-un trecut mult prea indepartat si ca este departe prin ceea ce face de un prezent caruia nu ii poate face fata si fata de care este , cel putin desuet.
Nu este vorba despre o lipsa de respect , pentru ca intr-o situatie in care faci referire la fapte concrete si dovedite in vremuri trecute sau de reactii actuale , chiar daca ele nu convin anumitor simpatizanti , inseamna cel putin o analiza subiectiva sau o combatere cu argumente a parerilor altora , pe care nu am de ce sa nu ii respect.
Iata si parerile altora :
Citeam zilele trecute un interviu din România Liberă cu generalul veteran de război Nicolae Sebastian, care zicea aşa de regele Mihai:
La sfârşit, regele a dat mâna cu noi toţi. M-am pus ultimul în rând. ªi când a ajuns la mine, i-am spus: “Majestate, ieşiţi din amorţeala în care trăiţi. Luptaţi-vă, că nu se luptă nimeni pentru dumneavoastră!”. ªi mi-a răspuns: “Singur?!”. M-a dezamăgit. M-am convins definitiv că nu are priză.
Mai jos in acelasi articol urmeaza in comentariul lui Dan Damian :
Bătrânul oştean s-a convins că regele Mihai aşteaptă să i se pună tronul în braţe. Mai are de aşteptat. Regele Mihai probabil că nici acum nu şi-a dat seama de ce monarhia a ieşit definitiv din sufletele românilor. El şi cu puţinii monarhişti cred că de vină sunt comuniştii care au spălat românii pe creieri. Fals. Regele Mihai este vinovat pentru decăderea monarhiei.
Aprecierile ii apartin unui veteran de razboi regalist , care si-a dat seama despre realitatea in care traim si care este tot mai departe de fostul suveran.
Cred ca problema mea nu este sa il critic pe fostul suveran , ci doar sa arat care ar fi inconvenientele revenirii sale in fruntea statului in calitate de rege.
N.B.
Romania are destul simboluri nationale , oameni de toate felurile, care au slujit-o cu respect si devotament , adevarate personalitati culturale si sportive , fosti oameni politici din epoci trecute .
Nu de asemenea "simboluri" are nevoie aceasta tara , ci de personalitati care pot fi date exemplu si care pot fi urmate.
Eu cred ca nimeni dintre cei care sustin aceasta cauza , nu pot sa il indice propriilor copii ca exemplu pe fostul suveran pentru ca nu a iesit cu nimic in evidenta si aceasta , tocmai in aceasta contemporana lipsa acuta de exemple.
~ final discuție ~