cearls a scris:
anlexia a scris:
Ce va doriti de fapt?
Trecerea de la Republica semiprezidentiala la ce? ... la monarhie constitutionala? ...
In afara monarhie absolutiste, in celelalte forme de guvenare, rolul regelui va fi doar protocolar si cu functii simbolice.
Succes!
...eeeexact!
... cu partidele lasate in competitie libera, fara sprijinul (interventia, joaca- de la jucator) niciunui "presedinte" (care are in subordine mai toate fortele statului) in favoarea unuia/unora dintre partide...
... sunt convins ca fara posibilitatea "blaturilor", cu regele arbitru (nu inventam noi asta, e plina europa de azi cu asa ceva), partidele vor deveni mai competitive decat sunt acum... se vor schimba in bine (calitatea membrilor si a programelor)...
pentru ca trebuie sa se impuna si sa se mentina cu forte proprii.
multumesc!
ps
e falsa teoria aia cum ca si fara rege (cu "presedinte"), si cu rege, "clasa" politica ar ramane aceeasi. n-are cum. e imposibil.
continui ideea cu un exemplu de metoda (specifica:))) de incercare de a se mentine la putere a unui partid in romania...
nu cred ca exista
rege in
europa de azi (nici macar un presedinte normal al unei tari din europa de azi) care sa promulge asa ceva...
cum nu cred ca exista in europa de azi un partid caruia sa-i treaca macar prin cap asa ceva...
decat in romania e posibil... motivul?:rolleyes:...
sprijinul, sustinerea, implicarea (joaca:rofl:) celui din fruntea statului!!!
"Am comandat un sondaj de opinie, ca sa stim cum stam si cum sa modificam legislatia electorala si sa redesenam colegiile. In functie de sondaje, care sunt pe fiecare colegiu in parte, putem sa redesenam harta circumscriptiilor electorale"
Roberta Anastase, PD-L