avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1010 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Probleme calcul cote de intretinere
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Probleme calcul cote de intretinere

Buna ziua,

Am observat acum cateva luni ca administratorul gresea calculul pretului pentru apa rece si apa calda (mai exact afisa un pret de aproximativ 9,1 lei/mc pentru apa rece si de 5,10 lei/mc pentru apa calca). Dupa indelungi discutii si explicatii vizavi de modul de calcul al pretului pentru apa rece si apa calda greseala a fost remediata iar acum preturile afisate sunt cele corecte.

Problema este, si am observat-o ulterior celor mentionate mai sus, ca toate cotele de intretinere sunt calculate si raportate la nr. de locatari si nu respecta prevederile Normelor Metodologice de aplicare a Legii nr. 230/din 2007. Mai exact absolut toate cheltuielile sunt repartizate pe numarul de persoane si absolut nicio cheltuiala nu este repartizata pe cota-parte indiviza de proprietate.

Desi i-am adus la cunostiinta D-nei Administrator acest lucru refuza sa calculeze cotele de intretinere tinand cont de prevederile Normelor Metodologice de aplicare a Legii nr. 230/din 2007 si calculeaza in continuare cotele de intretinere raportandu-se doar la nr. de locatari.

Mentionez ca Presedintele Asociatiei de proprietari nu mai locuieste in imobil de mai bine de un an de zile si ocupa si functia de contabil in cadrul Asociatiei.

Ce pot face in acest caz si cui trebuie sa ma adresez pentru a aduce lucrurile pe un fagas normal?

Va multumesc anticipat pentru raspunsul dvs!
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 22:39, 23 Ianuarie 2012
Adam Grecu a scris:
Cu calcularea preturilor se ocupa servicii specializate al fiecarui furnizor... Noi nu avem ce calcula. Preturile folosite in vederea repartizarii costurilor pe proprietari le luam direct din facturi, nu ai ce sa mai calculezi.

Ori glumiti un pic, ori v-ati grabit cu acesta parte a raspunsului.
Sa exemplific pentru a ma face inteles. De exemplu:
- in factura de energie electrica se iau in calcul mai multe elemente dar principalul fiind cantitatea de energie consumata in comun pentru iluminat si functionarea liftului, rezulatat din diferenta de index nou si index vechi. Pe factura nu se face nici o referire la numarul de persoane. Factura vine (la noi) din doua in doua luni cu valori diferite de fiecare data si trebuie repartizata pe numar de persoane care iar sunt diferite de la luna la luna. Asa ca administratorul are ceva de munca si face niste calcule, o luna cu estimare, o luna cu regularizare...
- factura de gaz, in blocurile unde gazul este contorizat doar la intrarea in bloc sau scara si nu in fiecare apartament, necesita calcul si repartizare pe numar de persoane.
Asadar intotdeauna "avem ce calcula"!
Dar daca in asociatia in discutie se repartizeaza salariile, reparatiile, cheltuielile gospodaresti..., pe persoane (ceea ce este gresit), iar se calculeaza si repartizeaza.

Sigur ca trebuie ca acel administrator trebuie sa aplice legislatia si sa faca repartizarea conform HG 1588/2007.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Problema asociatie de proprietari masterflo masterflo Buna seara va rog sa ma ajutati si pe mine cu un sfat...problema mea arata cam asa: doamna de la asociatia de proprietari (nu sefa de scara, cea care incaseaza ... (vezi toată discuția)
Consum apa nedeclarat Xerxes77 Xerxes77 Buna ziua. Locuiesc la bloc, si am o problema cu modul in care se calculeaza cheltuielile cu apa. Toti vecinii au apometre, niciunul nu este verificat ... (vezi toată discuția)
Administrare imobil- plati cota parte indiviza. BaBaNu BaBaNu Salut, As dori sa ma informati cu privire la urmatoarele..daca e normal sau merge rezolvat si altfel. Bloc cu 1 scara , s-a infiintat asociatia de ... (vezi toată discuția)