avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 836 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Munca suplimentara?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Munca suplimentara?

Buna dimineata,
Situatia este: la angajator se presteaza munca in ture, stabilite dupa un grafic, cu respectarea tuturor prevederilor legale in materie.
Rezulta din ture ca, intr-o luna, unii angajati muncesc mai multe ore, fiind platiti in plus dupa codul muncii.
Mai rezulta insa si ca, in alte luni, aceeasi angajati lucreaza mai putin decat un total de 8hxnr. zile.
Salariul este stabilit in suma/luna, deci angajatiii primesc aceeasi suma de bani si daca lucreaza mai putin de 8h/zi.
In aceste luni, angajatorul vrea sa cheme oamenii la munca suplimentara pana la 8h/zi (nedorind sa le reduca din salariu).

Este legal sa procedeze astfel?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: unom88 , utilizator 14:47, 30 Martie 2010
HM, TARZIU AM DAT DE POSTUL ASTA
8orex20 zile=160 ore
in ture de 12/24 rezulta 19 turex12 ore=228 ore = suplimentar 68 ore liber 5 ture si 8 ore dintr-o tura
in ture de 12/24 12/48 =14 turex12 ore=168 ore=suplimentar 8 ore liber 8 ore dintr o tura
de mentionat ca la 12/24 sunt 3 ture la 12/24 12/48 sunt 4 ture.
este programul specific cfr, renel, distrigaz, armata, politie, pompieri in general la cele cu foc continuu
dar, de regula se face media la an 255 zilex8 ore/12= 170 ore lunar
sper ca am fost de folos dupa 1 an si ceva

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Munca in schimburi - pontaj - plata Gabriela Negrut Gabriela Negrut Buna ziua, Nu stiu exact cum se procedeaza corect insituatia urmatoare: o firma de paza, are angajatii cu cim de 8h/zi. Cu toate acestea angajatii lucreaza ... (vezi toată discuția)
Regulament intern program de lucru winer winer Am 2 probleme va rog cineva sa ma ajute:(( 1.firma are mai multe activitati de ex. restaurante,reparatii auto,pensiune. Trebiue sa intocmesc pentru ... (vezi toată discuția)
Repaus minim dupa tura de 12 ore noaptea Iryna28 Iryna28 Buna ziua, Am o nelamurire si va rog sa ma ajutati. Daca un angajat lucreaza in ture de 12 ore (7:00-19:00 si 19:00-7:00) si dupa tura de zi (7:00-19:00) ... (vezi toată discuția)